Băuturi energizante naturale

1 70319 original jpg jpeg

Ne începem ziua cu o cafea aromată şi savuroasă, fără de care tonusul nostru fizic şi psihic ar fi la pământ; cafeaua aburindă ne conferă energie, vigoare şi bună –dispoziţie.

Am devenim robii ei,am devenit dependenţi de ea şi de aromă ei;şi de compoziţia ei,bogată în cafeină (în concentraţii variabile,1 ceaşcă cafea de 250 ml conţine aproximativ între 100-200 mg cafeină),vitamine din complexul B,minerale (magneziu),polizaharide,acizi organici,lipide,substanţe aromate;şi foarte mulţi antioxidanţi. Această compoziţie îi conferă efecte energizante la nivel fizic şi psihic,combate starea de oboseală,îmbunătăţeşte puterea de concentrare;în acelaşi timp stimulează digestia şi are efecte diuretice.

Consumul moderat (2-3 ceşti/zi) are efecte benefice asupra organismului,graţie proprietăţilor ei energizante,antioxidante şi de prevenire a îmbătrânirii premature.

Atenţie însă,dacă se consumă cantităţi mari de cafea pe termen lung,pot  apărea simptome neplăcute (nervozitate,anxietate,palpitaţii,cefalee,ameţeli,tulburări de somn) şi se dezvoltă o dependenţă de cofeină.

Tot mai utilizată în ultimul timp este cafeaua verde,a cărei compoziţie este similară cu cea a cafelei clasice;în schimb,cafeaua verde este neprajita,deci are o cantitate mai mare de antioxidanţi;ajută în lupta cu kg în plus.