Cât de «rele» sunt băuturile energizante

1 63054 original jpg jpeg

Obişnuieşti să bei fel şi fel de sucuri din comerţ care te energizează pe moment? Specialiştii avertizează că acestea au mai multe efecte negative decât pozitive asupra sănătăţii.

Energizantele îţi pot da energia de care ai nevoie,dar îţi pot face şi rău. Şi asta pentru că ele conţin cantităţi periculoase de cofeină,zahăr şi alte ingrediente care pot provoca mai mult rău decât bine. Unele studii au arătat că un consum regulat de băuturi energizante poate avea efecte negative asupra tensiunii arteriale,ritmului cardiac şi a bunei funcţionări a creierului.

Conţin foarte mult zahăr

Cantităţile mari de zahăr care se găsesc în băuturileenergizante pot duce la creşterea zahărului din sânge,probleme stomatologice şi creşterea în greutate. Înainte de a cumpăra o băutură energizantă,verific-o atent pentru a vedea cât de mult zahăr se găseşte în aceasta. Compară apoi cu un suc şi vei descoperi că băuturile energizante conţin mai mult zahăr decât un suc din comerţ.

Sunt periculoase pentru copii

Copiii care beau astfel de băuturi se expun la un risc mai ridicat decât adulţii. Întrucât ei sunt în creştere,aceste pericole ar putea avea efecte negative mari asupra sănătăţii lor. Dacă ştii că cel mic consumă astfel de băuturi energizante,vorbeşte-i despre alternative sănătoase pentru el,cum sunt apa,sucul de fructe sau laptele.

Te deshidratează

Cantităţile mari de cofeină şi zahăr poate duce la deshidratare. Un organism deshidratat nu poate funcţiona aşa cum trebuie. Dacă bei totuşi o astfel de băutură,încercă să consumi imediat şi un pahar mare de apă,pentru a te menţine hidratat.

Gândeşte inteligent

Înainte de a cumpără o băutură energizantă,pentru tine sau pentru copilul tău,citeşte cu atenţie eticheta şi oferă-i alternative. De multe ori,odihna suficientă,apa,exerciţiile uşoare şi energia pe care o obţii consumând anumite alimente precum ouă,migdale etc. va oferi organismului tău combustibilul de care are nevoie pentru a funcţiona în paramentri normali.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg