Cât de sănătoasă este pâinea neagră

1 66771 original jpg jpeg

Ai auzit de la numeroşi nutriţionişti că pâinea neagră este cea mai bună pentru sănătate, pentru că are multe fibre şi ajută tranzitul intestinal să funcţioneze bine. În plus, este săţioasă şi te satură mai repede decât pâinea albă. Secretul producătorilor, pe care tu nu ar trebui să-l ştii, este că majoritatea folosesc făina albă şi la prepararea pâinii negre.

Făina albă creşte mai frumos şi datorită agenţilor de creştere şi îngroşare,de care unii producători de pâine abuzează,şi nu are proprietăţi nutritive ca pâinea neagră.

De aceea,poţisfârşi prin a mânca poate o cantitate dublă de pâine albă. Pe asta se bazează şi comercianţii,să vândă mai mult.

Pâine albă cu coloranţi

Bine,vei spune,dar eu cumpăr doar pâine neagră! În multe cazuri,aşa-zisa pâine neagră s-a dovedit a fi un amestec de făină albă rafinată,aditivi alimentari,emulgatori şi coloranţi.

Printre aceştia se numără caramelul,care colorează pâinea şi îi dă un aspect plăcut dar şi un gust dulceag.

Te-ai întrebat vreodată de ce sunt atâtea nuanţe de pâine neagră în comerţ?

Pont!

Când alegi o pâine,ca să fii sigur că iei un produs sănătos,citeşte eticheta. Pe ea trebuie să găseşti cât mai puţine ingrediente şi un termen de valabilitate mic. Astfel,vei şti că pâinea nu are în conţinut mulţi E-urişi aditivi,care o ajută să se păstreze mai multe zile.

Cum trebuie să fie pâinea în secţiune

Unele firme producătoare de pâine neagră folosesc făină de malt pentru a obţine pâine mai închisă la culoare. Aceasta este o varinată săntoasă,pentru că făina de malt nu e altceva decât făină obţinută din cereale încolţite,care conţin vitamine şi alte substanţe nutritive benefice pentru organism.

De obicei,pe lângă făină de grâu dur se adaugă şi făină din cereale,cum e mălaiul şi orezul. După acestea ne putem da seama dacă suntem pec ale să cumpărăm un produs mai sănătos.

De exemplu,dacă privim în secţiune,la feliile de pâine în care distingemtărâţelemăcinate,e semn bun. Dacă însă miezul pâinii negre are aspect uniform şi este foarte poros,e cazul să te întrebi pe ce dai banii.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg