Ce alimente dăunează grav tenului

1 67646 original jpg jpeg

Vechea zicală „Eşti ceea ce mănânci” este valabilă şi când vine vorba de tenul tău. Căci, dacă te alimentezi cu carbohidraţi rafinaţi, zahăr şi grăsimi trans, consecinţele se vor vedea imediat. Iata ce alimente dăunează grav tenului.

Iată de ce alimente să te fereşti:

Ce alimente dăunează grav tenului- Biscuiţii de orez expandat

Sunt ridicaţi în slăvi de supermodele,pentru că nu conţin grăsimi şi sunt „prietenoşi” cu silueta. În fapt,au darul de a ridica nivelul glicemiei,ceea ce îţi accentuează ridurile. În ce fel? Organismul metabolizează carbohidraţii simpli din acest aliment aşa cum face cu zahărul obişnuit – convertindu-i în glucoză. Care se combină cu proteinele apte să „şteargă” ridurile – cu colagenul,spre exemplu” – ducând la distrugerea lor.

Dulciurile diverse

Şi zahărul ajuns în organism are capacitatea de a degrada colagenul şi elastina,proteinele care menţin pielea netedă şi suplă.

Citeşte şi:

Surse excelente de calciu

Combinaţii de alimente care îngraşă

Ce alimente dăunează grav tenului- Sucurile „naturale”

O mulţime de sucuri şi nectaruri care afişează pe etichetă „natural” sunt de fapt doar un vehicol pentru zahăr. Iar influenţa excesului de zahăr asupra pielii a fost arătată mai sus. În plus,majoritatea sucurilor îmbuteliate duc lipsă de fibre naturale,care au capacitatea de a echilibra glicemia-şi de a nu lăsa zaharurile să-ţi dăuneze tenului.

Chipsurile

Pline de carbohidraţi rafinaţi,duc la degradarea colagenului,la ridarea pielii şi la (re)apariţia acneei.

Ce alimente dăunează grav tenului- Margarina

Grăsimile trans,aflate din belşug în compoziţia margarinei,au efecte negative asupra pielii,arată studii de ultimă oră.