Ce este monodieta şi cum te ajută să slăbeşti

1 73368 original jpg jpeg

Atunci când auzi despre o nouă dietă, care promite să pierzi rapid în greutate, este uşor să fii tentată s-o urmezi. Monodieta presupune consumul unui singur aliment (de exemplu, mere) sau a unui singur fel de aliment (de obicei, fructe sau legume).

Dieta a câştigat recent popularitate datorită unei tinere care a mâncat doar 30 de banane în fiecare zi.

Cum funcţionează?

La o mică analiză pe Google vei găsi oameni care au creat monodieta din aproape orice tip de fructe şi legume-pepeni verzi,mango,conopidă,spanac şi chiar...pizza. Susţinătorii acestei dietenu mai au probleme cu digestia,deoarece există mai puţine substanţe nutritive pentru organism care ar trebui metabolizale,şi,prin urmare,mai puţine enzime digestive necesare pentru acest proces. Organismul nu mai depune un aşa de mare efort,care se presupune că scade balonarea şi maximizează absorbţia de nutrimenţi,satisfăcând nevoile organismului cu mai puţine calorii. Cu toate acestea,sunt foarte puţine dovezi ştiinţifice care să susţină aceste afirmaţii ale multor specialişti.

Citeşte şi:Scapă de kilogramele în exces cu dieta cu pomelo

Te poate ajuta să scapi de kilograme?

Unul dintre lucrurile cele mai atractive ale acestei diete este că duce de obicei la pierderea rapidă în greutate,deoarece aportul caloric tinde să fie foarte scăzut. Unii cred,de asemenea,că restricţia severă în varietatea de produse poate diminua pofta pentru zahăr,sare şi grăsimi. În funcţie de produsele alimentare consumate,funcţionarea organismului poate avea de suferit semnificativ,chiar şi după numai o săptămână sau două cu un astfel de regim alimentar sever restrictiv,atrag atenţia medicii.

Citeşte şi:Ţii regim,dar nu slăbeşti. Care sunt cauzele?

Este sigură?

Deşi poţi să pierzi mult în greutate cu această dieta,vei suferi aproape sigur de malnutriţie şi pierderea masei musculare se va traduce printr-un metabolism mai lent,spun specialiştii. Asta înseamnă că vei avea mai multe dificultăţi în a pierde în greutate,în viitor,şi tot ce ai pierdut cu monodieta vei pune la loc,după ce-ţi reiei programul alimentar.

Prin consumul unui singur aliment,cum sunt bananele,privezi corpul de o mulţime de substanţe nutritive importante. O dietă sănătoasa trebuie să fie formată din cei trei macronutrimenţi-proteine,carbohidraţi şi grăsimi.Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg