Ce iluzie îţi dau produsele light?

1 47988 original jpg jpeg

Produsele dietetice sau light au fost create din dorinţa de a împăca dietele de slăbit cu poftele „interzise” de dulciuri sau de grăsimi. Numai că din benefice cum erau, aceste produse au devenit periculoase. De ce? Pentru că grăsimile şi zahărul au fost înlocuite cu aditivi, conservanţi şi arome artificiale. În plus, crezi că dacă un produs e light poţi să mănânci cu o porţie în plus. Consecinţa? Deşi meniul tău zilnic conţine multe produse light, tu nu slăbeşti deloc, ba chiar mai adaugi ceva pe cântar. Iată care sunt produsele de care trebuie să te fereşti:

ăuturile light – îţi afectează sănătatea

Aceste băuturi care-ţi promit o siluetă aşa cum îţi doreşti sunt îndulcite cu îndulcitori artificiali,care,după ultimele studii,sunt cancerigeni şi cresc riscul de a face diabet. În plus,promisiunea pentru o siluetă fină este doar...o promisiune. Acidul din acest suc îţi măreşte stomacul,îndulcitorii artificiali duc la o scădere a nivelului glicemic care-ţi creşte pofta de mâncare. În consecinţă vei mânca mult mai mult la următoarea masă.

Iaurturile 0 sunt pline de zahăr

Nu de puţine ori ai ales lactatele cu un conţinut caloric foarte scăzut. Ce nu ştiai este că,în aceste produse,grăsimile sunt înlocuite cu zahăr sau cu îndulcitori artificiali. Pe lângă aceste,le sunt adăugaţi mulţi aditivi şi corectori de gust. Dacă un iaurt normal îţi dă repede senzaţia de saţietate,unul light îţi dă o ...foame de lup. Un alt aspect important este conţinutul de calciu. Calciul se asimilează în oase dacă provine dintr-o sursă de proteine de bună calitate,adică dintr-un iaurt natural,cu grăsimi. Aceasta este cauza pentru care puţinul calciu din iaurtul light nu este asimilat.

Bomboane mentolate fără zahăr-la fel de calorice

Meţiunea de „fără zahăr” pe care o găseşti pe multe bomboane mentolate şi pe guma de mestecat este de fapt o ...păcăleală. Practic producătorii au înlocuit zahărul cu poliolii care sunt nişte glucide hidrogenate ce protejează dinţii de cariile dentare. Numai că aceste glucide hidrogenate sunt la fel de calorice ca zahărul şi la fel de cancerigene ca îndulcitorii artificiali. Sfatul nutriţioniştilor este să le alegi pe cele care conţin zahăr pentru că sunt mai sănătoase.