Ce obiceiuri au în comun cele care slăbesc indiferent ce dietă ţin

1 73430 original jpg jpeg

Când urmezi o cură de slăbire, este foarte important să te înarmezi cu ambiţie. Te va ajuta mult să-ţi urmezi scopul şi să respecţi cu stricteţe porţiile de mâncare. Pe de altă parte, dacă eşti ambiţioasă, vei reuşi să nu cedezi ispitelor dulci.

Ca să ajungi la silueta mult-visată,informează-te înainte cu privire la dieta care se potriveşte corpului tău. Pentru că nu orice cură se pliază pe nevoile tale. Rişti ca,în loc să te ajute,cura de slăbire să fie,de fapt,pentru tine,cura de îngrăşare.

Dacă ai metabolism bun,poţi încerca orice dietă,cu condiţia să nu fie una drastică. Acestea din urmă promit să te scape de cât mai multe kilograme într-un timp scurt,însă îţi pot face rău fizic şi psihic.

Ca să nu te alegi cu probleme grave de sănătate după ce ai ajuns la silueta ideală,ţine cont de următoarele sfaturi:

Fii disciplinată

Poţi reuşi să duci programul de slăbit până la capăt,însă e obligatoriu să nu te abaţi de la drum. Disciplina în curele de slăbire este mai mult decât un as în mânecă. Se întâmplă să-ţi lipsească dispoziţia să faci puţină mişcare sau să găteşti,însă când începi o dietă nu mai poi amâna pe mâine. Totul este foarte important în prezent,altfel vei ceda din cauza consecinţelor.

Fă tot ce poţi să nu cedezi,chiar dacă e vorba despre o prăjitură mică

Uneori simţi că cedezi,că nu te mai interesează absolut deloc dacă reuşeşti să slăbeşti sau nu. Pur şi simplu nu-ţi poţi lua gândul de la brioşa cu ciocolată,pe care ai văzut-o în vitrina cofetăriei.

În acel moment,e bine să-ţi aminteşti că în viaţă sunt suişuri şi coborâşuri şi nicio piedică din lume nu ar trebui să te dea înapoi de la a-ţi atinge ţelurile. O dietă eficientă e cea care îţi pune şipsihiculla treabă.

Zi-le şi celorlalţi că ţii dietă

În felul acesta nu te vor mai bombarda cu tot felul de preparate delicioase. Spune-le că pentru tine sunt foarte importante sănătatea şi să te simţi bine în pielea ta. În plus,în felul acesta nu va trebui să cauţi tot felul de scuze că să-i refuzi când îţi oferă mâncare şi te ispitesc cu duciuri fine.

Dacă cedezi,totuşi,nu fi aspră cu tine

Orice om mai greşeşte din când în când. Aşa că daci nu te-ai putut abţine şi ai gustat dintr-o ciocolată,te anunţ că nu e capăt de lume. Nu trebuie să renunţi la tot ce ai reuşit până când ai cedat. Gândeşte-te că e doar un episod trecător,nu ţine o viaţă.

Învaţă din greşeli şi nu te pedepsi aspru. Înfometarea şi exerciţiile fizice intense nu sunt cea mai bună idee. Respectă programul de slăbit ca şi cum nu a avut loc nicio abatere.