Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la lactate

1 70020 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată că lactatele îţi pot sabota sănătatea? Până nu am văzut rezultatele mai multor studii în domeniu şi am încercat pe propria piele, nici noi nu am fi crezut că laptele şi derivatele din lapte pot dăuna organismului.

Dacă ai curaj să eviţi brânzeturile şi laptele,măcar pentru două săptămâni,vei fi uimită să constaţi că acest gest îţi poate aduce beneficii considerabile,cum ar fi îmbunătăţirea digestiei.

În plus,dacă renunţi la lactate poţi slăbi mai uşor şi scapi de problema coşurilor care apare când te aştepţi mai puţin.

O să-ţi fie puţin dificil să renunţi la aceste produse,mai ales dacă te-ai obişnuit să nu treacă nicio zi fără să mănânci un triunghi de brânza ori să bei un pahar cu lapte. Însă nu este imposibil,iar efortul îţi va fi răsplătit.

Dacă îţi este greu,poţi înlocui iaurtul cu seminţe de in de dimineaţă cu un lapte de migdale sau de soia.

Accelerează digestia

Studiile recente în domeniu arată că tot mai mulţi oameni sunt diagnosticaţi cu intoleranţă la lactoză,o afecţiune gastrointestinală,care se manifestă prin incapacitatea corpului de a digera lactoză,zahărul din lapte.

Se pare că mai mult de jumătate din populaţie suferă de intoleranţă la lactoză şi cu siguranţă sunt şi alţii care nu ştiu că au această problemă.

„Dacă ar renunţa la lactate,li s-ar îmbunătăţi tranzitul intestinal şi digestia“,spune dieteticianul Julieanna Hever,pentru că dispar balonarea,gazele intestinale,constipaţia,şi nu mai apar alte tulburări digestive.

Se topesc kilogramele

Dacă bei lapte cu 0,1% grăsimi nu înseamnă că ai făcut cea mai bună alegere când vine vorba de slăbit. O analiză amplă,făcută de oamenii de ştiinţă asupra a nu mai puţin de 30 de studii diferite,publicată în Jurnalul Clinic de Nutriţie,arată că nu există dovezi solide că lactatele ar favoriza pierderea în greutate.

Mai mult,un studiu la care au participat peste 12.000 de copii a scos la iveală că au acumulat mai multekilograme,pe măsură ce au consumat mai multe lactate.

Previne bolile cronice

Renunţand la brânzeturi şi lactatescade şi riscul de afecţiuni cardiace,diabet zaharat de tip II,obezitate şi alte boli cronice. Explicaţia constă în faptul că organismul nu mai primeşte grăsimile saturate,considerate a fi rele pentru sănătate,colesterolul „rău“ şi hormonii din conţinutul lactatelor. Toţi au apărut în studiile medicale pe lista cu vinovaţi pentru apariţia bolilor grave în organisim.

Îţi „curăţă“ pielea de coşuri

În loc să cumperi produse dermatocosmetice scumpe,ca să scapi de acneea nesuferită care îţi dă bătăi de cap de multă vreme,renunţă la lactate.

Unii dermatologi susţin că acneea şi eczemele,dar şi alte probleme ale pielii sunt legate de alimentaţia nesănătoasă. Iar lactatele,dacă suferi de intoleranţă la lactoză,îţi vor face rău atât la interior,cât şi la exterior.



Recente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg