Ce tip de carne este indicat să consumi

1 71432 original jpg jpeg

Produsele din carne reprezintă o sursă importantă de proteine de calitate superioar[, deoarece acestea reprezintă 80% din masa integrală a ţesutului muscular.

Ce tip de carne este indicat să consumi sau să eviţi? Iată efectele beneficele,dar şi cele nocive ale câtorva tipuri de carne.

Carnea roşie tratează anemia

Pe lângă faptul că,abundă în proteine care au rol important în procesul de dezvoltare şi creştere,aceasta este bogată şi în fier,potasiu,magneziu,zinc,fosfor,vitamina B6 şi vitamina B12.  Prin urmare,nu trebuie exclusă dintr-o dieta sănătoasă şi variată,se recomandă un consum moderat (nu mai mult de 350 g pe săptămână),deoarece previne şi tratează anemia.

Un consum crescut de carne roşie,datorită conţinutului în colesterol şi acizi graşi saturaţi,poate să favorizeze apariţia aterosclerozei,obezităţii,diabetului zaharat de tip 2 etc. Dintre tipurile de carne roşie se indică consumul în următorul fel:carne de vită,de porc şi de miel. Carnea de vită este cea mai indicată,deoarece faţă de cea de porc,conţine mai puţin colesterol,şi faţă de cea de miel se digeră mai uşor. Carnea de vită conţine şi cea  mai mare cantitate de creatinină,substanţă necesară pentru creşterea şi rezistenţa musculară. 

Carnea albă ne protejează de bolile cardiovasculare

Conţine proteine,zinc,magneziu,vitaminele B2 şi B12,se digeră mai uşor faţă de carnea roşie,dar conţine mai puţin fier. Datorită conţinutului în acizi graşi nesaturaţi (omega-3,omega-6) şi al conţinutului mai mic de calorii şi de grăsimi,se recomandă consumul acesteia în diabetul zaharat,dislipidemie şi obezitate. 

Se recomandă un consum de 150 de g pe zi,inclusiv consumul de peşte cât mai des,deoarece aici găsim cea mai semnificativă concentraţie de omega-3,care are proprietăţi cardioprotectoare şi antiinflamatoare. 

Din punct de vedere al conţinutului în proteine,carnea de curcan este mai valoroasă faţă de cea de pui. În plus,conţine şi cantităţi semnificative de triptofan,aminoacid care înlătură starea de depresie.

Pentru a păstra proprietăţile nutritive ale cărnii albe,se recomandă prepararea acesteia la cuptor,fiartă sau la grătar şi să excludem pe cât posibil prăjirea.

Carnea neagră sau de vânat,bogată în vitamine

Se consumă ceva mai rar faţă de cea roşie sau albă,însă trebuie să ştim că aceasta conţine cantităţi ceva mai mici de grăsime decât cea roşie,şi un aspect foarte important,carnea de căprioară şi de mistreţ nu este tratată cu medicamente. Pe lângă conţinutul crescut de proteine,găsim şi aici cantităţi semnificative de vitamine din complexul B,fier,seleniu,crom şi zinc.

Persoanele cu probleme la rinichi,trebuie să limiteze consumul de carne de vânat,deoarece conţine purine (compuşi organici din acidul uric).



Recente

anna keibalo dzMWKurYlUE unsplash jpg
aura energetica 2459091977 jpg
Vrei ca oaspet¦ªii hotelului ta¦åu sa¦å te recomande prietenilor s¦ªi familiei jpg
shutterstock 1242058546 jpg
closeup serious nice businesswoman with coffee jpg
un barbat in varsta se uita pe un telefon mobil tinand in amna un card de credit jpg
Cartea Sanatatii v11 Mihai Craiu jpg
close up young attractive charismatic woman isolated jpg
2025 06 13 Native 3 din 3, WestGate Studios, iunie (1) jpg
60 61 shutterstock 2482655649 jpg
Vrei mai multa vizibilitate pentru afacerea ta O agentie de marketing online iti poate aduce succesul jpg
tarot shutterstock 2080451098 jpg
shopping 1499445875 jpg
incredere in sine 2483755871 jpg
test jpg
young business woman sitting cahir working computer jpg
livemint jpg
test iluzie jpg
firma de curatenie bucuresti jpg
trifoi cu 4 foi jpg