Ceaiul, ajutor de nădejde în dietă

1 65216 original jpg jpeg

Poţi să uiţi de ultima dietă, care mai mult te-a încurcat decât ţi-a fost de vreun folos. Înainte să te apuci de alta, ia în calcul şi ceaiurile drept aliat într-o cură de slăbire mai puţin pretenţioasă.

Ceaiul verde

Are importante proprietăţi antioxidante şi contribuie în mod eficient la arderea grăsimilor şi la scăderea colesterolului. Ceaiul verde ajută nu numai la pierderea în greutate,ci şi la îmbunătăţirea funcţiilor inimii. Băut zilnic,poate juca un rol în încetinirea anumitor tipuri de cancer. Astfel,la bărbaţi,consumul constant de ceai verde poate preveni dezvoltarea cancerului de prostată.

Infuzie din plante

Leuşteanul şi sânzienele au efecte rapide şi sigure în scăderea în greutate şi eliminarea toxinelor pe cale urinară. Ghimbirul şi coriandrul stimulează procesele metabolice şi favorizează digestia,iar frunzele de mesteacăn şi fructele de soc reduc lipidele şi colesterolul şi contribuie la buna funcţionare a rinichilor.

Ceaiul detoxifiant

Medicul fitoterapeut Carmen Nonn recomandă  pentru slăbit ceaiul de volbură,frunze de pătlagină,rădăcină de păpădie,fructe de ienupăr,frunze de salvie,flori şi frunze de păducel şi sunătoare. Volbura şi pătlagina au efect laxativ,iar ienupărul şi păpădia stimulează eliminarea acidului uric. Sunătoarea şi pătlagina protejează ficatul,în timp ce arderea grăsimilor este susţinută de pătlagină,de păducel,păpădie şi de salvie. Durata unei cure obişnuite este de 4-8 săptămâni şi se beau 3-4 căni pe zi,între mese.

Aliatul vedetelor

Aroma unui ceai nu se poate compara cu nimic într-o zi friguroasă de iarnă! În timp ce mai toată lumea,de la Kate Moss şi Kylie Minogue la Madonna şi Robbie Williams,a fost surprinsă bând ceai (de iasomie,verde,alb,negru sau de fructe) la vreo terasă cochetă,unele celebrităţi şi-au făcut un obicei din a-l bea pentru a pierde câteva kilograme. Ani la rând,supermodelul Sophie Dahl a băut ceai verde zilnic,astfel încât,susţine ea,măsura hainelor a scăzut cu patru numere. La fel şi Victoria Beckham,care spune că bea un ceai chinezesc preparat după o reţetă străveche,ce o ajută la menţinerea kilogramelor şi chiar a tinereţii.

6b04e3cba697b3e6f166f4594b800083 jpg jpeg

Sfatul specialistului:Carmen Nonn,medic specialist în medicină de familie şi apifitoterapie

Scăderea în greutate se poate obţine prin dietă,mai multă mişcare şi cu ajutorul plantelor medicinale. Utilizarea tradiţională şi studiile au demonstrat că plantele medicinale reechilibrează organismul prin detoxificare,pregătindu-l pentru un răspuns eficient,sigur şi de durată şi în acelaşi timp iniţiază procesul de slăbire,fără riscuri pentru sănătate. Ceaiul verde,socul,hibiscusul favorizează drenarea „deşeurilor“,adică a toxinelor acumulate prin greşeli alimentare,din medicamente etc. Consumul de ceai realizează hidratarea,care este foarte importantă pentru eliminarea toxinelor. Fără pregătirea organismului prin detoxificare,cura de slăbire nu are rezultatele aşteptate. Trebuie deblocate căile de eliminare a toxinelor,altfel organismul este supus unui stres suplimentar.