Cele mai bune surse de fibre

1 68196 original jpg jpeg

Dacă vrei să slăbeşti şi să-ţi menţii inima sănătoasă, alege mai multe alimente bogate în fibre! Îţi taie senzaţia de saţietate şi n-au calorii multe. Iată cinci dintre sursele de fibre pe care le poţi cuprinde în dieta ta de zi cu zi!

1. Înlocuieşte sucul de portocale cu fructul întreg!

În loc să bei un pahar de suc la micul dejun,ai putea mânca o portocală. Portocala îţi aduce patru grame de fibre,în timp ce sucul doar 0,5 grame. În plus,faptul că mesteci fructul şi nu-l bei,ajută la digerarea lui într-un timp foarte scurt.

2. Fasole neagră şi nu orez

Înlocuieşte orezul cu fasole neagră! Vei avea un aport de 7,5 grame de fibre pe o jumătate de cană de fasole. În schimb,o jumătate de cană de orez îţi aduce 0,3 grame de fibre. Mai mult,fasolea îţi conferă şi proteine.

3. Morcovi în loc de covrigei

La gustări,ronţăie mai bine morcovi mici în locul covrigeilor. Nu numai că au mai puţin calorii,aproximativ 90 la 12 morcovi mici,în timp ce clasicii covrigei au peste 100,dar îţi aduc şi mai multe fibre (circa patru grame la cantitatea de mai sus),plus antioxidanţi şi vitamina A,care-ţi întăresc sistemul imunitar.

4. De ce să alegi pastele din făină integrală

În locul pastelor făcute din făină albă,alege-le pe acelea din făină integrală. Primele au 212 calorii şi doar 2 grame de fibre,în timp ce acestea din urmă îţi conferă patru grame de fibre şi ceva mai puţine calorii,174 la număr.

5. Cum să mănânci seminţele de in

Pentru stimularea digestiei,dar şi pentru dreanarea intestinului seminţele de in sunt ideale. Înainte de toate le macini,apoi le poţi adăuga peste cerealele integrale de la micul dejun,în iaurt sau în prăjituri de casă. Două linguri de seminţe de in sunt de ajuns pentru a acoperi un sfert din necesarul tău zilnic de fibre (25 de grame).

Alte surse de fibre

-Cereale integrale

-Gutui

-Pere

-Mere

-Caise uscate

-Nuci

-Mazăre

-Ciuperci

-Ridichi