Cele mai mari rivalităţi din lumea afacerilor

1 73635 original jpg jpeg

Oricât de mult ne-am dori, noţiunea de rivalitate nu poate fi neutralizată. De-a lungul timpului, numeroase familii au fost distruse de orgoliile şi ambiţiile membrilor, în vederea obţinerii a cât mai mulţi bani şi cât mai multă faimă. Acestea sunt cele mai mari rivalităţi din lumea afacerilor.

Coca-Cola vs Pepsi

Aceasta este,poate,cea mai cunoscută rivalitate din lumea afacerilor. Putem spune chiar că este legendară. Deşi focul a fost înteţit în anul 1975 prin provocarea lansată făţiş de Pepsi,cele două branduri se luptă de peste 100 de ani. În acel an,Pepsi a lansat campania „Provocarea Pepsi”,reuşind să facă paradă ani de zile cu triumful său în testele de gust. De atunci,cele două companii s-au luptat în ceea ce priveşte programele de fidelizare,iar această luptă crâncenă a continuat şi pe toate canalele de social media.

Totul a început în 1886,când John S. Pemberton a elaborat reţeta originală a Coca-Cola.

Pe de altă parte,brandul Pepsi-Cola a fost creat 13 ani mai târziu de farmacistul Caleb Bradham,când Coca-Cola vindea deja patru milioane de litri pe an. Aceasta era reţeta!

Cola şi-a creat faimoasa sticlă având contururile rotunjite şi s-a extins şi în Europa. Între timp,Pepsi a intrat în faliment,în 1923,din cauza raţionalizării zahărului. După o revenire,Pepsi a intrat din nou în faliment,opt ani mai târziu,însă de această dată şi-a revenit mult mai repede. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial,Pepsi şi-a infuzat energie în campaniile publicitare şi a început să comercializeze şi băutura la cutii. Pe de altă parte,în anii’50,Cola a intrat pe micul ecran,în timp ce Pepsi se zbătea să ţină pasul cu rebranduirea.Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg