Citricele remineralizează organismul

Lămâie, portocală, grepfrut, mandarină, clementină..., toate sunt bogate în vitamina C, întăresc sistemul imunitar, detoxifică organismul şi accelerează metabolismul.
Include în meniul tău zilnic citrice şi vei vedea că îţi recapeţi energia,pentru că scapi de toxinele acumulate în corp. Acestea îngreunează digestia şi slăbesc imunitatea,favorizând apariţia bolilor. Bea dimineaţa,pe stomacul gol,apă călduţă cu un amestec de suc proaspăt de citrice. Această băutură stimulează ficatul să elimine bila necesară procesului de digestie şi reduce arsurile la stomac,senzaţia de balonare şi episoadele de constipaţie.
Lămâia te detoxifică
Sucul unei lămâi acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamina C şi este o excelentă sursă de vitamine şi minerale. De aceea,o ceaşcă de suc de lămâie este un concentrat energetic care poate înlocui cu succes cafeaua de dimineaţă. În plus,reduce apetitul. Ca să nu se oxideze vitamina C când intră în contact cu aerul,stoarce lămâia şi bea sucul ei imediat. Astfel,profiţi la maximum de beneficiile sale. Dacă vrei să-ţi subţiezi talia şi să te detoxifici,mănâncă normal şi bea suc de lămâie între mese,mărind doza săptămânal. Începe cu sucul unei lămâi în prima săptămână şi continuă până la 4 lămâi apoi scade doza. Cura aceasta te va ajuta să dezacidifici organismul şi să-l remineralizezi.
Clementinaşi mandarina,efecte antirid
Clementina este un hibrid al mandarinei,fără sâmburi şi uşor de descojit. Conţine din plin vitamina C şi alţi antioxidanţi,la fel ca mandarina şi ca verişoara lor,tangerina. Studii clinice au scos la iveală că o clementină şi o mandarină,consumate cu regularitate,atenuează ridurile şi refac elasticitatea pielii. Sucul lor este digerat uşor şi rapid. O clementină furnizează o cantitate bună de vitamina C corpului şi conţine fibre,în special pectină,care se găseşte mai ales în coaja şi membrana albă din jurul pulpei.
Portocala,indicată în convalescenţă
Fruct des asociat cu sezonul rece,portocala oferă şi ea vitamina C,având efecte puternic antioxidante. Portocala întăreşte imunitatea,însă caracteristicile sale principale constau în capacitatea de revigorare,remineralizare şi detoxificare a organismului. Stimulează pofta de mâncare,este tonică şi facilitează digestia,fiind indicată mai ales în covalescenţă sau pentru cei care suferă de anemie,anorexie,indigestii şi stres,deoarece conţine vitaminele din grupul B.
Portocala conţine antioxidanţi precum hesperitina,un flavonoid care măreşte nivelul de colesterol bun şi îl reduce pe cel rău. De asemenea,scade tensiunea arterială. Şi acest fruct are un indice de saţietate ridicat. Portocala acoperă 200% din necesarul zilnic de vitamina C şi 25% din cel de vitamina B9.
Grepfrutul reduce colesterolul
Fructul merită un loc aparte în lista cu citrice,pentru că are calităţi purificatorare,antioxidante şi dezacidificante. Este o excelentă sursă de vitamina C. Mai conţine vitaminele A,B1,B2,B3,B5,B6,folaţi (derivat al vitaminei B9) şi minerale. Naringina,substanţa care conferă grepfrutului gustul amărui,reduce nivelul colesterolului rău.
Ştiai că...
... în partea albă a cojii de grepfrut este concenterată cea mai mare parte a naringinei – substanţa care reduce colesterolul rău?
Tabelul elementelor nutritive
O lămâie…….14 kcal/ indice glicemic 20
O clementină...70 kcal/ indice glicemic 30
O portocală.... 50 kcal/ indice glicemic 35
Un grepfrut.... 41 kcal/ indice glicemic 25