Combate pietrele la rinichi cu o dietă potrivită!

O persoană din 10 are probleme cu pietrele la rinichi. O dietă echilbrată te poate ajuta să le combaţi. Află în ce mod trebuie să-ţi schimbi alimentaţia!
Pietrele la rinichi se manifestă prin simptome specific:durere de şale,de burtă,nevoia urgent de a urina,sânge şi sedimente în urină,ameţeală şi greaţă,frisoane şi febră (dacă pietrele au provocat un blocaj şi infecţie).
Pentru a le combate,ai nevoie de o dietă echilibrată,cu alimente sărace în grăsimi saturate şi bogate în fibre. De asemenea,elimină,pe cât posibil,stresul din viaţa ta.
Iată lista alimentelor benefice:
-avocado – bogat în magneziu şi vitamina A
-orez brun-bogat în magneziu şi vitamina A
-gălbenuş de ou – proteine şi vitramina B6
-peşte şi fructe de mare – magneziu,proteine,vitamina B6
-legume – magneziu,potasiu,viamina B6
-pepene galben şi roşu – fibre şi potasiu
-nuci şi fructe cu coajă – fibre,magneziu,potasiu,vitamina B6 şi E
-carne de pui – proteine şi B6
-struguri – fibre şi potasiu
Citeşte şi:
7 alimente minune pentru o inimă sănătoasă
5 alimente care previn blocarea arterelor
Pentru a preveni reapariţia pietrelor la rinichi,trebuie să faci următoarele schimbări în stilul tău de viaţă:
-redu din dietă alimentele care conţin acid fitic,şi care duc la carenţe de calciu,zinc,fier
-bea,înainte de a lua micul dejun,zeamă de lămâie dizolvată în apă fierbinte (nu clocotită)
-bea apă la fiecare două ore. Ultimul pahar bea-l cu 2 ore înainte de culcare.
-încearcă să combaţi prin orice mijloace oboseala
-redu stresul prin exerciţii de respiraţie sau mişcare în aer liber
-înlocuieşte eventualele medicamente antiacide pe care le iei,şi care conţin aluminiu sub orice formă
-redu consumul de suplimente cu minerale
Elimină din dietă următoarele:
-alimentele bogate în oxalat/acid oxalic,care inhibă absorbţia mineralelor,în special fier,calciu,magneziu,potasiu. Vitamina C poate contracara efectele acidului oxalic.
-sarea,făina rafinată,aditivii alimentari şi coloranţii
-alcoolul,ţigările,cofeina,ceaiul negru şi verde
-alimentele procesate precum brânza,carnea afumată,chipsurile,mâncărurile tip fast food
-sucul de grepfrut
-cărnurile grase































