Condimente care te ajută să slăbeşti

1 71633 original jpg jpeg

Le folosim pentru a da un gust aparte preparatelor culinare, dar câte dintre noi ştim că mirodeniile ne pot ajuta să scăpăm de kilogramele în plus? Ele stimulează arderile grăsimilor şi inhibă apetitul, favorizând pierderea în greutate.

Piperul negru       

Un compus puternic care dă piperului negru fierbinţeala caracteristică şi gustul iute,piperina,a fost folosit de secole în medicină pentru a trata numeroase afecţiuni,inclusiv inflamaţiile şi problemele digestive. În urma mai multor studii,s-a ajuns la concluzia că piperina ar putea avea capacitatea de a împiedica formarea de noi celule de grăsime,favorizând  scăderea ţesutului adipos din jurul abdomenului. Condimentează-ţi cu piper negru carnea la grătar şi salata pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Citeşte şi:

5 semne că ai ales greşit cura de slăbire

Ţii cură de slăbire? Vezi ce sosuri pentru salate nu îngraşă!

Ardeiul iute

Capsaicina,compusul care îi dă iuţeala specifică ardeiului iute,s-a dovedit că reduce grăsimea din corp şi suprimă pofta de mâncare. Un studiu publicat 2012 în Jurnalul American de Nutriţie Clinică arată că un consum zilnic de capsaicină te scapă de nesuferiţii colăcei de pe abdomen. Poţi adăuga un vârf de ardei iute pe carnea sau peştele gătite la cuptor.

Info:Ardeiul roşu poate interacţiona cu medicamentele anticoagulante. În plus,utilizarea excesivă (peste 15 grame pe zi) poate irita tractul intestinal.

Scorţişoara

Conţine antioxidanţi puternici numiţi polifenoli,ce controlează nivelul zahărului din sânge şi insulina. Specialiştii spun că acest condiment te ajută să scapi de kilogramele în plus şi detoxifică organismul. Presară scorţişoară pe fulgii de ovăz şi consumă-i dimineaţa pentru a-ţi controla apetitul.

Coriandrul

Bogat în fibre,acid folic şi vitamina K,condimentul conţine un amestec unic de uleiuri,care poate creşte producţia acidului gastric,ajutând intestinul să elimine toxinele. Poţi adăuga coriandru în preparatele marinate,în sosurile pentru salate şi în supe.

Seminţele de muştar

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Politehnic Oxford din Anglia au descoperit că o linguriţă de muştar (ce conţine aproximativ 5 calorii) poate stimula metabolismul cu până la 25% pentru mai multe ore după masă. Beneficiile pe care seminţele de muştar le au asupra depozitelor de grăsimi din corp se datorează fitochimicalelor care dau aroma caracteristică acestui produs alimentar. Foloseşte seminţele de muştar în combinaţie cu oţet pentru a obţine un sos gustos şi sănătos pentru salate.