Consumă zilnic aceste seminţe! Fac minuni pentru corpul tău!

1 70419 original jpg jpeg

Suntem adesea sfătuite să evităm snacks-urile, dar acestea nu sunt neapărat rele. Consumul de seminţe de dovleac poate fi o modalitate foarte bună de a furniza organismului substanţele nutritive necesare pentru sănătatea noastră.

Seminţele dovlecilor conţin o mulţime de ingrediente de care organismul tău are nevoie,cum ar fi calciu,potasiu,fier,zinc şi vitamina K. Ele sunt,de asemenea,bogate în proteine,magneziu,fibre,mangan şi fosfor. Seminţele de dovleac pot fi consumate crude sau coapte în cuptor,dar nu la o temperatură mai mare de 170° C,aproximativ 15 minute.

Aceste seminţele dau un gust mai delicios salatelor,supelor şi sosurilor. Iată de ce ar trebui să le mănânci mai des:

Luptă împotriva cancerului şi atenuează simptomele menopauzei

Oamenii de ştiinţă germani au descoperit că femeile care au trecut prin menopauză şi care mănâncă seminţe de dovleac în fiecare zi,au un risc cu 23% mai scăzut de a dezvolta cancer la sân. Aceste seminţe îmbunătăţesc starea de spirit şi atenuează simptomele menopauzei,reglează bufeurile,durerile de cap,durerile articulare şi reduc incidenţa schimbărilor bruşte de dispoziţie.

Scad nivelul de colesterol

Seminţele de dovleac sunt alegerea ideală pentru cei care au un nivel prea ridicat de colesterol în sânge. Studiile au demonstrat că acestea pot reduce nivelul colesterolui nesănătos cu 13% şi colesterolul total cu 10%. De asemenea,aceste seminţe scad riscul de formare de cheaguri de sânge şi reglează tensiunea arterială.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Seminţele de dovleac sunt bogate în acizi graşi nesaturaţi sănătosi,iar cercetătorii au descoperit că sunt eficiente pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acesta este motivul pentru care aceste seminţe sunt recomandate să se consume zilnic de către cei care suferă de diabet.

Ajută la pierderea în greutate

Extrem de bogate în fibre şi proteine,aceste seminţe oferă senzaţia de saţietate. 30 grame de seminţe de dovleac conţin aproximativ 5 grame de proteine,iar o cană are aproximativ 285 de calorii,aşa că trebuie consumate cu moderaţie.

Luptă împotriva depresiei

Nu doar că îmbunătăţesc sănătatea fizică,dar au,de asemenea,un efect benefic asupra sănătăţii mintale şi reduc stările de depresie,anxietate şi de stres.

Ameliorează simptomele de artrită

Oamenii de ştiinţă au descoperit că seminţele de dovleac au efect anti-inflamator,ce ameliorează simptomele de artrită. Doar 30 grame de seminţe pe zi sunt suficiente pentru a ameliora aceste simptome.

Previn osteoporoza

Seminţele de dovleac sunt o sursă bogată de zinc,un mineral necesar pentru alcătuirea oaselor. Un sfert de ceaşcă de seminţe de dovleac conţine mai mult de 17 % din valoarea zilnică recomandată de zinc.