Cu dieta elveţiană slăbeşti cel puţin 5 kg

1 72736 original jpg jpeg

Mulţi au încercat-o şi s-au bucurat de rezultatele ei pozitive. Este un regim uşor de ţinut şi promite să-ţi subţieze silueta cu peste cinci kilograme. În 14 zile, dieta elveţiană îţi redă trupul de invidiat!

Cele mai multe cure de slabire impun reguli de tipul „nu mânca următoarele alimente“. Ei bine,această dietă se bazează pe o lista relativ scurtă cu ingrediente permise. Pare drastic şi monoton planul de slăbire,dar cheia acestei diete este să-ţi foloseşti imaginaţia pentru a prepara alimentele cât mai diversificat.

Să ştii că dieta elveţiană nu are legătură cu meniul clasic al elveţienilor,însa este adevărat că a fost concepută de un grup de nutriţionişti de această naţionalitate.

Nu este foarte restrictivă din punct de vedere caloric şi,cu toate astea,te poate ajuta să slăbeşti până la cinci kilograme în doar două săptămâni.

Aceste ceaiuri de iarnă îţi topesc kilogramele

Ar fi bine ca,dacă suferi de anumite carenţe nutriţionale sau afecţiuni,să nu o ţii. Această dietă este sigură pentru sănătate,dar doar dacă este urmată de oameni perfect sănătoşi.

Alimentele permise îţi oferă nutrienţii esenţiali (proteine,carbohidraţi şi grăsimi),vitamine şi minerale,în timp ce furnizează corpului energie calorică moderată,ca să accelereze procesul de slăbire.

Cum ţii această cură de slăbire

Iată alimentele pe care le poţi consuma de-a lungul unei zile:

-200-300 g carne slabă de pui şi curcan sau de peşte. Carnea o poţi consuma fiartă,înăbuşită sau gătită la cuptor.

-2 ouă. Poţi să le mănânci fierte,omletă sau ouă ochi,fără ulei.

-100-150 g (o felie) de pâine de secară,ovăz sau alte cereale integrale. Renunţă la pâinea albă.

-100 g cartofi. Se pot pregăti fierţi,copţi,la grătar.

De ce să eviţi cartofii prăjiţi

-50 g grăsime. Optează pentru grăsimile vegetale,cum este uleiul de măsline.

-cel puţin 2 litri de apă.

-fructe proaspete,la discreţie.

Poţi mânca între trei şi cinci mese pe zi,iar ultima trebuie să fie cu cel puţin trei ore înainte de culcare. De asemenea,fructele pot fi asociate cu orice masă,exceptând ultima.

Nu este nevoie să faci aşa multă mişcare,deşi se recomandă un program scurt de exerciţii,pentru tonifiere. Singurul dezavantaj al acestei diete este că nu se bazează pe consumul de vegetale,de aceea e mai bine să nu prelungeşti cura după cele două săptămâni,pentru a evita carenţele nutriţioniale.