Cum faci să-ţi trăieşti visurile, nu doar să visezi la ele?

1 68173 original jpg jpeg

Una dintre cele mai importante legi ale fericirii este de a te manifesta şi a face ceea ce iubeşti. Nu există om pe Pământ care să nu aibă un vis, la un moment dat, legat de ceea ce are de îndeplinit aici. Marea tragedie a lumii de astăzi este că majoritatea oamenilor nu reuşesc să-şi trăiască visurile, ajungând să creadă chiar că nu au niciun vis sau că nici nu au avut.

În cele ce urmează,află de la Florina Oneţiu (foto stânga),Life Coach,cum urmărirea şi îndeplinirea unui vis îţi pot aduce împliniri atât la serviciu,cât şi-n viaţa personală.

51b173a3b6ab801ae89d72e8a3b39e67 jpg jpeg

După ce conştientizezi că ai uitat sa trăieşti şi te decizi că vrei să-şi urmezi visurile şi,deci,să trăieşti prin misiunea ta,următorul pas este să afli care este visul tău. Cum?

Identifică-ţi talentele

Fiecare dintre noi primim câte un „dar” la naştere,pentru a-l folosi pentru binele nostru şi al tuturor. Descoperă la ce eşti bună,ce îţi iese cu uşurinţă,ce-ţi place să faci,ce fel de aptitudini ţi-au fost dezvăluite la joburile tale.

Descoperă mediul în care ai fi fericită să lucrezi

Gândeşte-te aici dacă ţi-ar plăcea să lucrezi cu oameni sau singură,la birou sau pe teren,cu computer toată ziua sau cu alte  „instrumente” (maşini,instrumente muzicale,utilaje,creion,materiale textile,etc)

Gândeşte-te când ai fost cea mai fericită în carieră

Ce făceai atunci când te simţeai cea mai fericită (chiar dacă erai fericit scurte momente)? Aşa îţi poţi da seama ce te-ar putea face fericită şi acum.

Scrie pe o listă primele 5 pasiuni.

Nu vorbesc de hobby-uri,ci de pasiuni,acelea pe care le-ai putea face încontinuu cu bucurie şi cu mulţumire şi care au mare legatură cu misiunea ta.

Transformă-ţi pasiunile în munca ta

 Ia din lista ta de pasiuni primele 2-3 scrise de tine şi încearcă să le aduci în viaţa ta de zi cu zi şi să te gândeşti cum le poţi materializa şi transforma încet-încet în munca ta.

Defineşte-ţi o viziune asupra visului tău

Scrie în câteva randuri ce anume ai identificat că vei face şi cum te va mulţumi pe tine şi pe cei din jur în fiecare zi. După ce ţi-ai identificat visul,nu-l pierde,începe să-l trăieşti! Cu siguranţă,vei avea de experimentat multe lecţii în drumul tău care,vei avea impresia,că te opresc din drum. Aşa că,pentru a-ţi trăi viaţa prin visul tău,ţine cont de următoarele:

1. Opreşte-te în a mai face lucruri la care se aşteapta cei din jur,care te vor opri din a-ţi trăi visul.

2. Stabileşte-ţi priorităţile clar. Petrece-ţi timpul,foloseşte-ţi talentele şi resursele cu oamenii,activităţile sau lucrurile care au,cu adevărat,importanţă pentru drumul tău.

3. Nu te mai gândi la bani! Este garantat că,dacă vei munci în zona ta de talent si vei fi autentică,banii vor veni!

4. Împărtăşeste visurile şi altora,dar cu discernământ! Chiar dacă nu toţi vor fi încântaţi de visurile tale,nu te opri! Evită persoanele negative care vor încerca să te oprească şi focusează-te pe cei care te sprijină cu adevărat.

5. Nu mai căuta scuze! Dacă te opreşti din visul tău nu e nimeni vinovat. Nu căuta să-i învinovăţeşti pe ceilalţi pentru blocajele tale. Ei au apărut în viaţa ta ca să înveţi nişte lecţii şi să mergi mai departe,nu să te opreşti.

6. Învaţă de la alţii! Învaţă din experienţele celorlalţi. În loc să reinventezi roata,ia din experienţele celorlalţi ceea ce poţi aplica pe drumul visului tău.

7.  Crede în tine pe tot parcursul drumului tău! Învaţă de la ceilalţi,admiră relizările lor,ia părţile bune din fiecare,dar crede în tine pentru că TU eşti detinatorul vieţii tale,care se împlineşte prin visul tău!

Pe Florina Oneţiu o poţi găsi pe www.academiafemeilor.ro.