Cum fentezi efectul yo-yo!

1 69864 original jpg jpeg

Ai ţinut dietă şi acum ai ajuns la greutatea mult-visată, însă îţi e teamă că te vei îngrăşa la loc dacă începi să mănânci normal? Urmează sfaturile noastre şi te vei menţine în formă.

Se zice că cel mai greu nu este să slăbeşti,ci să rămâi la greutatea ideală. Mai ales că sunt atâtea tentaţii culinare la tot pasul. De cele mai multe ori,kilogramele pierdute se întorc şi aduc cu ele pe altele noi.

Ca să nu mai vorbim că excesul ponderal se vede mai mult în zona abdomenului,a posteriorului,pe braţe,la faţă,adică exact acolo unde nu îţi doreşti. Ca să fentezi efectul Yo-yo,cu care,spun studiile,se confruntă aproximativ 9 din 10 femei şi bărbaţi,iată ce trebuie să faci sau să nu faci.

Revino treptat la un meniu mai bogat în calorii

Ca să nu te lupţi cu kilogramelepierdute care vor să vină înapoi,fii deşteaptă încă de la alegerea dietei pentru slăbit. Alege un program potrivit pentru nevoile tale nutriţionale. Ideal ar fi să nu încerci să slăbeşti cu o dietă mai strictă tot ce ai acumulat într-un timp mai lung. De ce,spun chiar nutriţioniştii. În primul rând pentru că ţi se slăbeşte sistemul imunitar şi devii mai vulnerabilă la afecţiuni.

De exemplu,dacă îţi scade glicemia,vei fi mai tentată să îţi doreşti să mănânce ceva dulce. Sau dacă ai carenţe de sodiu,vei fi mereu în luptă cu pofta pentru alimente tip fast-food.

Efectul yo-yo apare mai ales când,după ce ai terminat cu dieta,ai revenit la o alimentaţie obişnuită. Corpul,privat în timp de anumiţi nutrimenţi,se revoltă şi îşi face provizii.

Mizează pe alimente dietetice

După ce ai terminat cu programul de slăbit,încearcă să nu te întorci la vechiile obiceiuri alimentare. Şi nu sări peste nicio masă importantă a zilei. Înlocuieşte alimentele bogate în grăsimi şi zahărcu alimentele mai sărace în calorii,şi încearcă să îţi controlezi,o vreme,numărul caloriilor ingerate pe zi.

Ar trebui să nu depăşească 1800. Optează pentru carne slabă şi peşte,pe care ar trebui să le găteşti tu,să fii sigură că prepari mâncarea fără adaosuri de grăsimi şi mănâncă multe legume,fructe şi cereale integrale.

foto:livemeter.netRecente

Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg