Cum îţi dai seama că mănânci prea mult zahăr. Semne că ai întrecut limita

1 74178 original jpg jpeg

Indiferent că mai tânjeşti uneori după ceva dulce sau nu, în aproape toate produsele alimentare ambalate se găseşte zahăr. Riscurile să consumi zahăr în necunoştinţă de cauză sunt numeroase. Şi de aici până la îmbolnăvire nu mai este decât un pas.

Orice formă de zahăr rafinat este parţial de vină pentru numărul tot mai mare de afecţiuni medicale. Este posibil să nu găseşti cuvântul „zahăr“ pe lista ingredientelor de pe etichetele produselor alimentare ambalate. El mai poate apărea şi ca:dextrină,sorbitol,sirop de porumb / îndulcitor,glucoză,sirop de malţ,fructoză,suc de trestie,dizaharide,amidon hidrolizat,maltoză,zaharoză,sirop de orez,maltodextrină.

Zahărul creează dependenţă

Când consumăm zahăr,organismul eliberează dopamină,un neurotransmiţător care ajută la controlarea centrilor de recompensă şi plăcere ai creierului. De aceea,uneori,poţi simţi o poftă pentru dulciuri şi carbohidraţi simpli. Similar cu alte dependenţe,corpul tău dezvoltă toleranţă la zahăr şi,astfel,cu cât consumi mai multe produse bogate în zahăr,cu atât îţi doreşti să consumi şi mai mult. Asta se întâmplă chiar şi atunci când nu-ţi este foame.

Citeşte şi:Uite ce se întâmplă când renunţi la zahăr

Te confrunţi cu oboseală şi lipsă de energie

Celulele orexine reglementează somnul /ciclul de trezire şi alte lucruri în hipotalamus. Deoarece acestea sunt sensibile la zaharuri,răspunsurile lor depind de nivelurile de glucoză din corp. Chiar şi o uşoară creştere a nivelului de zahăr din sânge inhibă transmiterea semnalelor neuronale prin celulele orexine. La rândul său,ele induc o stare de somn. Aceasta înseamnă că este posibil să fii mai vigilentă la scurt timp după ce mănânci sau bei ceva ce conţine zahăr. Atunci când nivelurile de zahăr scad,începi să te simţi obosită sau epuizată.

Iei în greutate

Atunci când consumi zahăr în exces,rişti să te îngraşi. Deşi alţi factori,printre care şi rata metabolică,determină luarea în greutate,excesul de zahăr este stocat sub formă de grăsime,pentru o utilizare ulterioară. În plus,ingerarea unei cantităţi foarte mari de zahăr suprimă un hormon numit leptină,care semnalează organismului când nu trebuie să mai mănânce. Cei mai mulţi oameni devin letargici şi se simt obosiţi când consumă foarte mult zahăr.

Citeşte şi:Cum influenţează lipsa somnului fluctuaţiile de greutate

Răceli recurente

Consumul excesiv de zahăr are un impact negativ asupra sistemului imunitar. Asta se întâmplă pentru că glucoza interferează cu activitatea celulelor albe din sânge,care luptă împotriva agenţilor patogeni şi a virusurilor. Ingerarea unei cantităţi foarte mari de zahăr te face susceptibil în faţa infecţiilor contagioase,pentru că organismul este incapabil să se apere împotriva bolilor transmisibile.

Credit foto:www.unsugarize.com



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg