Cum îţi domoleşti eficient apetitul pe parcursul zilei

1 74674 original jpg jpeg

Dacă încerci să slăbeşti, poţi întâmpina unele obstacole majore în alegerea alimentelor potrivite. Ţine cont că nu doar alimentul în sine este important, ci şi în ce cantitate îl consumi. Mâncatul prea mult nu aduce nimic bun, aşa că, cum îţi poţi ţine sub control poftele?

Ţinerea sub control a poftelor nu înseamnă că trebuie să sari peste mese. Din contra. Asta presupune eliminarea carbohidraţilor şi a grăsimilor inutile şi porţionarea alimentelor. Poftele alimentare sunt cauzate de grelină,un hormon peptidic care stimulează apetitul. Acesta se găseşte în intestin şi în unele terminaţii nervoase.

Bea apă înainte de masă

Înainte de a decide ce vrei să mănânci,bea un pahar cu apă. Medicii recomandă să bei cel puţin un pahar cu apă înainte de fiecare masă. În felul acesta,te vei simţi sătulă mult mai repede.

Citeşte şi:Bea apă de ghimbir ca să-ţi subţiezi coapsele

Mănâncă alimente bogate în proteine

Includerea în dietă a alimentelor bogate în proteine ​​este importantă din mai multe motive. De exemplu,ele contribuie la construirea muşchilor şi dau senzaţia de saţietate. Carnea de pasăre, fasolele,ouăle şi peştele sunt alimente importante bogate în proteine ​​care ar trebui să facă parte din regimul tău alimentar.

Nu sări peste micul dejun

Cea mai mare greşeală pe care o fac oamenii este să sară peste micul dejun,deoarece prima masă a zileidictează ritmul metabolic pentru restul zilei,spun specialiştii. Prin urmare,începe-ţi ziua cu proteine,ca să ai energie să-ţi duci toate sarcinile până la capăt. Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriţie Clinică arată că persoanele care mănâncă ouă la micul dejun consumă cu până la 438 mai puţine calorii pe parcursul zilei decât cei care-şi încep ziua cu un mic dejun bogat în calorii. Alimentele grase nu vor face decât să te simţi mai obosită,deoarece necesită mult mai mult timp pentru a se descompune.

Citeşte şi:Dieta cu căpşuni:slăbeşti 4 kg în 7 zile

Alimente solide versus lichide

Consumul de alimente solide te ajută să te menţii sătulă pentru mai mult timp. Un studiu recent a arătat că persoanele care consumă lichidela masă nu se satură,motiv pentru care specialiştii recomandă consumul de alimente solide. Avantajul major al acestora este că alimentele solide necesită mult timp de mestecare. Asta îi dă creierului timp să realizeze că stomacul este plin.

Credit foto:www.thelist.comRecente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg