Cum îţi intensifici metabolismul în doar 5 minute

1 68280 original jpg jpeg

Îţi poţi intesifica cu uşurinţă metabolismul, dacă acorzi atenţie dietei de zi cu zi. În doar cinci minute îţi poţi ajuta organismul să ardă mai repede caloriile acumulate. Iată cum!

Bea ceai verde

Ceaiul verde conţine polifenoli,care ajută la intensificarea metabolismului. De asemenea,ceaiul verde are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante,esenţiale pentru menţinerea sănătăţii întregului organism.

Consuma papaia şi ouă fierte la micul dejun

Papaia conţine nişte enzime cunoscute sub numele de papaine,care îmbuntăţesc digestia şi absorţia  proteinelor,cheia stimulării metabolismului şi a arderii depozitelor de grăsime. De aceea,se recomandă consumul unei jumătăţi de papaia cu 1-2 ouă bine fierte. Ouăle sunt cea mai bună sursă de proteine de calitate.

Creşte-ţi masa musculară

Când musculatura pierde din volum (lucru care se poate întâmpla în cazul unei vieţi sedentare),organismul îşi reduce capacitatea de a arde caloriile acumulate. Aşadar,cu cât ai masa musculară mai mare,cu atât metabolismul funcţionează mai bine. Pentru creşterea masei musculare este necesar să incluzi în stilul tău de viaţă un program constant de exerciţii fizice.