Cum îţi menţii greutatea optimă?

1 70244 original jpg jpeg

Dacă orice ai mânca şi cât de puţin, tinde să se observe pe cântar, începe să iei măsuri! Fă-ţi un plan de alimentaţie sănătos şi ţine-te de el. Secretul? Moderaţie şi echilibru!

„Activităţile”compensează excesul de calorii!

30 de minute de exerciţii,zilnice,nu au omorât pe nimeni,deci nu te mai ascunde în spatele afirmaţiei „după o anumită vârstă...”. În plus faţă de arderea caloriilor,exerciţiile ajută la ameliorarea stării de tensiune. Deci,nici scuza cu „mâncatul pe fond nervos” nu prea mai ţine.

H2O-cheia către succes

Înghiţiturile mici,de pe parcursul zilei sunt o modalitate inteligentă de a te păstra hidratată. Acestea acţionează ca un amortizor de şocuri,ajută la transportul nutrienţilor şi la eliminarea toxinelor,dar ajută şi la reglarea temperaturii corpului. Şi vestea cea mai bună:apa nu conţine grăsimi,calorii şi nici nu creşte colesterolul! Tu bei suficientă?

Micşorează porţiile!

Încearcă să păstrezi,pe cât posibil,porţiile mici şi nu îţi reumple farfuria,atunci când aceasta s-a golit. Alege verdeţuri şi legume gustoase,micşorând spaţiul alocat produselor bogate în calorii (cum ar fi dulciurile şi brânzeturile). Totuşi,nu te înfometa! Este important acest aspect!

Mai uşor cu alcoolul!

Consumul de alcool tinde să se dubleze,atunci când vorbim de perioada Sărbătorilor,nu-i aşa? Ai mare grijă însă,pentru că deşi pare un bun aliat în a „spăla” grăsimile,tinde să-ţi micşoreze rezistenţa la mâncare,iar caloriile se adună numaidecât. Bea câte un pahar de apă,după fiecare pahar cu alcool.