Cum să fii în formă în plină iarnă

1 48116 original jpg jpeg

În plină iarnă nu este deloc uşor să-ţi păstrezi forma. Însă, un meniu sănătos, mişcare zilnică şi câteva alte trucuri vei avea o siluetă aşa cum îţi doreşti. În plus, te vei simţi plină de energie şi gata să faci faţă virusurilor de sezon.

Găteşte sănătos şi gustos

Găteşte supe cu legume de sezon,salate proaspete cu legume şi peşte sau carne slabă de pui sau de curcan. Nu uita nici de carbohidraţi:cartofi,fasole albă,pâine integrală,paste integrale. Ca gustări alege Vitamina C,adică:portocale,mandarine,kiwi,grepfrut,pomelo. Acestea din urmă te vor împiedica să ronţăi tot felul de biscuiţi şi ciocolate pline de calorii,şi-ţi vor înhiba senzaţia de foame până la următoarea masă.

Fă mişcare în aer liber

Îţi place să patinezi,să alergi sau să te plimb cu bicicleta? Chiar dacă este frig,găseşte orice pretext să faci mişcare în aer liber. Aerul rece îţi va oxigena creierul şi plămânii,iar asta se va simţi imediat la nivelul muşchilor. Chiar dacă acum te mişti mai greu,muşchii tăi fa un efort mai mare dacă alergi sau patinezi,deci,prin urmare,ard mai multe calorii. Aşa că în 30 de minute de alergat sau de patinat,îţi vei antrena toţi muşchii corpului.

O zi de detoxifiere pe lună

Ai mers la o petrecere şi ai cam exagerat cu mâncarea şi dulciurile? A doua zi încearcă să-ţi detoxifici corpul bând 2-3 căni de ceaiuri şi mâncând doar legume şi fructe proaspete. Poţi face acest lucru o dată pe lună ca să elimini din corp toxinele pe care le aduni din cauza vieţii stresante şi a mediului poluat în care trăieşti.

Respectă-ţi orele de somn

Pentru că ziua este mai scurtă te simţi mereu obosită şi fără energie. Tocmai de aceea e bine să-ţi faci un program de somn în care să dormi minim 8 ore pe noapte. Încearcă să te culci şi să te trezeşti la aceeaşi oră. Aşa corpul tău îşi face singur un program de lucru şi unul de odihnă. Cu cât vei fi mai odihnită,cu atât vei atăta mai bine şi vei avea un tonus mai bun.