Cum să slăbeşti cu metoda micului dejun
Vrei să mai dai jos un pic din burtică şi de pe coapse şi pentru asta eşti dispusă să te înfometezi zile întregi? Mai gândeşte-te: poţi pierde kilogram după kilogram mâncând după pofta inimii la micul dejun.
Le-ai încercat pe toate:dieta cu supă de varză,cu fructe,cu legume verzi,fără carne,cu carne... Deşi astfel de diete au dat rezultate la prietenele tale,kilogramele tale se pare că sunt mai „încăpăţânate”. Atunci este cazul să încerci o dietă mai neconvenţională. Propune-ţi ca timp de două-trei săptămâni să mănânci după bunul plac dimineaţa.
Citeşte şi:
Proteinele te ajută să slăbeşti
Ai slăbit? Ai grijă să nu pui kilogramele la loc!
Mai mult de 40% din caloriile dintr-o zi
De regulă,pentru o persoană care doreşte doar să se menţină în formă micul dejun trebuie să asigure aproximativ 40% din caloriile zilnice,prânzul – 35%,iar cina – 25%. Asta înseamnă că la micul dejun ar trebui consumată o cantitate de mâncare aproape dublă ca cea de la cină. Însă cei care doresc să slăbească ar trebui să consume la micul dejun cea mai mare parte din alimentele dintr-o zi (mai mult de 40%).
De ce pierzi kilograme?
Explicaţia este simplă,spun specialiştii de la Universitatea din Minnesota,SUA. Mâncând o cantitate mare de calorii dimineaţa,tinzi să devii foarte activ peste zi,şi astfel arzi şi mai multe calorii. Dacă mănânci puţine calorii la micul dejun eşti mai letargic,mai inactiv şi,ca urmare,consumi puţine calorii. În plus,ai timp suficient peste zi să arzi caloriile de la micul dejun.
Ce poţi mânca
Micul dejun:
-50 g pâine cu 10 g de unt şi 10 g dulceaţă (sau 30 g fulgi de porumb cu 200 ml lapte ori cu 180 g iaurt natural)-2 ouă fierte-un pahar cu suc natural-o banană medie (ori un măr,un pumn de fructe de pădure)
*În loc de toate alimentele de mai sus,poţi consuma o porţie de paste cu sos de roşii sau cu brânză ori o porţie de orez cu legume şi cu carne.
Prânz
-o friptură cu salată sau cu legume fierte
Cina
-o salată cu brânză