Cum să te detoxifiezi în 3 zile

Ştiai că, la sfârşitul iernii, corpul tău este un adevărat depozit de toxine? Ca să le elimini, trebuie să urmezi un regim corect de detoxifiere.
Semnele unui organism răpus de toxine sunt creşterea în greutate,oboseala,cearcănele,durerile de cap,ameţelile şi problemele digestive,precum balonările şi constipaţia. Ca să le elimini,ai nevoie de o cură de detoxifiere de trei sau de cinci zile.Renunţă la băuturile acidulate
Când începi cura,renunţă la alcool,la cafea,la băuturile acidulate şi la fumat. Iar la gătit este obligatoriu să foloseşti ulei de măsline extra virgin.
Şi nici să nu te gândeşti să mănânci carne! După cură,îţi va creşte energia,vei avea un sistem imunitar mai puternic,iar capacitatea de concentrare va fi mult mai bună.
Cel mai afectat de toxine este colonul,dar şi ficatul,rinichii,pielea au mult de suferit. În plus,rezerva de vitamine şi de minerale a organismului este mult scăzută după perioada de iarnă.
De aceea,este bine ca mesele tale să se bazeze pe verdeţuri de primăvară (urzici,ştevie,leurdă,untişor,salată verde,lobodă). Le poţi consuma crude,în salate,sau sub formă de supe. În schimb,este recomandat să bei între 10 şi 12 pahare cu apă zilnic.
Dr. nutriţionist Lygia Alexandrescu ne sfătuieşte ca în perioada de detoxifiere să dormim cel puţin şapte ore. Pe timpul zilei,este indicată mişcarea:mersul pe jos,alergarea,puţină gimnastică.
Un tonic,precum ceaiul verde,trebuie să fie,de asemenea,de nelipsit. Şi cum un duşman de temut al detoxifierii este stresul (pentru că poate favoriza producţia în exces de toxine),odată ce te apuci de regim,lasă toate grijile deoparte!
Pont
Curele de detoxifiere sunt interzise pe perioada sarcinii sau dacă alăptezi.
Regim de detoxifiere pentru trei zile:
Ziua 1
Dimineaţa,pe stomacul gol:un pahar cu suc natural de portocale;
Mic dejun:la jumătate de oră de la trezire,iaurt cu cereale integrale;
Prânz:un fruct (un măr,o portocală sau un grepfrut),o porţie de legume la grătar amestecate cu ulei de măsline şi cu zeama de la o lămâie;
o salată de crudităţi,o cană cu ceai verde;
o cană cu ceai de muşeţel;
la jumătate de oră de la trezire,o porţie de migdale;
ciorbă de urzici sau de ştevie;
Cină:un grătar cu legume.
Ziua a 3-a
un pahar cu suc de morcovi;
la jumătate de oră de la trezire,un iaurt cu cereale din ovăz;
o cană cu ceai verde,o porţie de orez cu legume;
o supă de ştevie.