Cum să te saturi mâncând puţin

1 46517 original jpg jpeg

Te-ai hotărât să ţii cură de slăbire? Foarte bine! Dar ce te faci cu foamea care îţi tot dă ghes? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te simţi sătulă cu mai puţine calorii:

Pe aceeaşi temă:

Slăbeşte rapid cu metoda micului dejun

Ce nu ştiai despre regimul disociat

1. Ţine cont că există alimente a căror digestie consumă mai multe calorii decât aduc ele în organism. Acestea sunt:varza,mărul,ananasul,căpşunile,grepfrutul,portocalele,spanacul,ţelina,usturoiul,morcovul,castravetele,ridichea,conopida.

2. Începe masa de prânz şi pe cea de seară cu o supă sau cu o salată mare(bineînţeles,fără sosuri grase sau maioneză). Rezultatul va fi că te vei sătura mai repede şi vei mânca mai puţin din celelalte feluri.

3. Luptă cu stresulcare te face să mănânci prea mult. Evită să ronţăi ceva doar pentru că ai probleme la lucru sau în dragoste. Nu rezolvi nimic,iar rezultatul se va vedea în greutatea ta.

4. Pune-ţi puţin în farfurie. Poţi să schimbi farfuriile obişnuite cu unele mai mici. Astfel,când îţi vei termina porţia,creierul tău va primi mesajul că te-ai săturat. Mestecă încet,savurând mâncarea.

5. Alimentele pe care le consumi trebuie să fie cât mai proaspete şi mai gustoase. Nu,nu vei mânca mai mult,ci vei pune mai presus calitatea decât cantitatea. Francezii sunt de părere că te saturi mai uşor cu alimente pline de gust.

6. Aranjează masa şi porţiile de mâncare frumos. Ia masa cu cei dragi şi antrenează-i într-o conversaţie plăcută.

7. Alege mâncarea cât mai colorată. Bineînţeles... natural. De exemplu,o salată de legume colorate cât mai divers te va sătura mai mult decât o bombă calorică unicoloră.

8. Nu mânca pe fugă şi nici în faţa televizorului sau a calculatorului. Dacă eşti atentă la altceva decât la mâncare,vei avea tendinţa să mănânci mai mult. Totodată,dacă iei masa pe fugă sau stând în picioare,vei avea senzaţia că nu ai mâncat suficient şi astfel,vei consuma mai mult.

9. Alege alimentele cât mai bogate în fibre şi sărace în calorii,pe care le poţi consuma din belşug. Printre acestea,se numără majoritatea fructelor şi a legumelor,orezul brun şi cerealele integrale.

Fructele de mare şi peştele sunt şi ele alimente indicate celor care îşi doresc să slăbească sănătos,din care poţi mânca o cantitate mai mare chiar şi când eşti la cură. Aşa că bucură-te din plin de acest avantaj!

10 Foloseşte grăsimi vegetale:ulei de măsline sau de rapiţă,de pildă. Vor da un gust excelent legumelor şi senzaţia de saţietate va apărea mai repede.

Sfaturi utile

Mirosul de vanilie îţi potoleşte foamea. Aşa că aprinde în camera în care stai o lumânare parfumată cu aromă de vanilie sau o lampă odorizantă cu acelaşi miros.