De ce e bine să consumăm brânzeturi mucegăite

Roquefort, una dintre cele mai cunoscute brânzeturi albastre din lume, are importante beneficii asupra organismului. Află care sunt acestea!
Cercetătorii britanici au descoperit că brânza roquefort are proprietăţi antiinflamatoare. Ei au analizat compoziţia brânzei şi au constatat că,cu cât este mai “maturată”,cu atât are un efect antiinflamator mai intens.
"Brânzeturile mucegăite, inclusiv brânza roquefort, pot fi mai benefice pentru sănătatea cardiovasculară decât ne-am putea imagina văzând aspectul lor cremos şi gustul sărat",adaugă oamenii de ştiinţă.
Puşi în faţa unui asemenea potenţial,cercetătorii de la Lycotec se gândesc la o tehnologie care să identifice şi să izoleze elementele care dau aceste proprietăţi.
“Factorii antiinflamatori descoperiţi în aceste brânzeturi ar putea fi extraşi şi folosiţi independent sau în produse farmaceutice sau cosmetice”,conchid aceştia.
































