De ce este bine să ţii dieta mediteraneeană

1 70244 original jpg jpeg

Te ajută să slăbeşti sănătos, dar te protejează şi de nenumărate afecţiuni. Vorbim de dieta mediteraneeană, care se bazează pe o piramidă a alimentelor.

Astfel,există anumite mâncăruri care trebuie să fie consumate în fiecare zi,cum ar fi legumele şi fructele proaspete,dar şi alimente pe care trebuie să le eviţi cât poţi (carnea roşie).Previne apariţia osteoporozeiEste o dietă ideală pentru femeile aflate la menopauză,căci previne apariţia osteoporozei. Condiţia reuşitei este să mănânci zilnic „alimentele mediteraneene", precum ulei de măsline, peşte şi brânză.Protejează inimaAcest regim scade colesterolul „rău“. Are acest efect datorită peştelui gras, un ingredient nelipsit al mâncărurilor mediteraneene, bogat în Omega 3. Totodată, este redus riscul apariţiei unor afecţiuni precum angina pectorală, hipertensiunea, infarctul miocardic, cât şi a trombozelor.Mai mult, uleiul de măsline virgin şi fructele oleaginoase (mai ales alunele), alimente de bază în această ­dietă, previn apariţia diabetului zaharat. Mai multe studii efectuate de-a lungul vremii au arătat că ris­cul de diabet a scăzut cu până la 50% în cazul persoanelor care au ţinut re­gimul.

Mai citeşte şi:

Dieta cu pepene face minuni

Dieta care alungă stresul

Întăreşte imunitatea

Potrivit cercetătorilor de la Spitalul Mount Sinai,din New York,SUA,dieta mediteraneeană conţine necesarul zilnic de vitamine,antioxidanţi şi de minerale. De aceea,este indicată pentru a-ţi menţine un sistem imunitar puternic.

Menţine silueta,fiindcă alimentele ­mediteraneene au un conţinut redus de grăsimi. Un studiu realizat în Grecia a demonstrat că persoanele care au trecut la dieta mediteraneeană au pierdut câte 0,43 centimetri din talie,la o lună după începerea regimului.

Mic dejun:150 g fructe,o felie de pâine integrală,150 g brânză slabă de vaci,o felie de şuncă de curcan,o cană cu apă

Prânz:150 g peşte la cuptor sau fript,100 g salată verde sau  ­mazăre,150 g fructe,o felie de pepene roşu

Cină:supă cu tăieţei,120 g friptură de vită sau de pui la grătar,fie 300 g spanac fiert,morcovi sau 150 g de fructe,un pahar cu vin roşu,o cană cu apă.