De ce mănânci mult?

Se pare că un rol important în cantitatea de mâncare pe care o consumi il are culoarea farfuriei.
Un studiu recent publicat în revista Journal of Consumer Research arată că subconştientul tău este ghidat de culoarea farfuriei atunci când alegi cantitatea de mâncare pe care să o consumi la o masă obişnuită.Atunci când constrastul între culoarea mâncării şi a farfuriilor este mic (spre exemplu,piureul pe o farfurie albă),oamenii au tendinţa de a-şi umple farfuriile cu mai multă mâncare. Cercetătorii au aflat că atunci când contrastul este foarte mare (cartofi pe o farfurie roşie),oamenii îşi micşorează porţia cu aproximativ 10%,potrivit Women's Health.Şi culoarea feţei de masă contează! Studiul a constatat că oamenii şi-au pregătit porţii mai mici de mâncare atunci când a existat un contrast mic între tacâmuri şi culoarea mesei sau a feţei de masă.Nu lăsa privirea să te facă să consumi mai multe calorii. Fii strategică atunci când alegi farfuriile din cabinete. Ba mai mult,foloseşte studiul drept pretext pentru a-ţi cumpăra câteva tacâmuri drăguţe.