De ce să pui unt în cafea?

1 66285 original jpg jpeg

Există o nouă tendinţă de a prepara cafeaua! Mai nou, în băutura deliciosă care ne dă energie pe întreaga zi, în loc de frişcă sau zahăr se adaugă unt. Aceasta a fost denumită ”cafeaua antiglonţ” şi este benefică pentru sănătatea ta.

În general,suntem sceptici când vine vorba de includerea untului în alimentaţie. Dar,există un tip de unt care nu este rău pentru sănătate:untul organic,natural,care provine de la vacile hrănite cu iarbă. Acest aliment este sănătos deoarece nu provine de la animale care pot fi hrănite cu porumb sau soia,cereale ce pot fi modificate genetic.

Untulpreparat din laptele organic este benefic pentru corpul tău. Iată toate beneficiile pe care le poate oferi acest unt:

Reglează colesterol şi este bun pentru inimă

Untul alimentar conţine o serie de grăsimi sănătoase,care reglează nivelul colesterolului. Are cel mai bun raport Omega-6 şi Omega-3, acizii graşi care reduc ţesutul adipos din organism. În plus,este o sursă bogată de vitamina K,care ajută la reducerea riscului de boli de inimă.

Bun pentru creier,conţine minerale şi nutrienţi esenţiali

Untul natural furnizează grăsimi sănătoase pentru creier şi studiile au arătat că previne apariţia bolilor degenerative sau progresive şi este un bun anti-inflamator. Conţine minerale şi nutrienţi,cum este acidul linoleic,care ajută la reducerea grăsimii de pe abdomen,la creşterea masei musculare şi protejează împotriva cancerului. Vitamina A ajută la menţinerea glandei tiroidiene şi suprarenale. Mai mult,Vitamina K2 susţine densitatea oaselor.

Ideal la micul-dejun

Ai nevoie doar de două linguri de untîn cafea pentru a înlocui masa de dimineaţă.  Acest lucru reprezintă o alternativă rapidă pentru oamenii care sunt mereu pe fugă şi nu au timp pentru a savura un mic-dejun sănătos. Acesta ajută la furnizarea de grăsimi şi calorii esenţiale organismului şi îţi dă mai multă energie decât o sursă de carbohidraţi precum fulgi de ovăz. În afară de a fi sănătos,untul  poate oferi,de asemenea,o textură cremoasă cafelei. Aşadar,bucuraţi-vă de cafeaua de dimineaţă la care să adăugaţi unt!