De ce să ţii cont când vrei să scapi de kilogramele în plus

1 71462 original jpg jpeg

Poţi slăbi cu uşurinţă fără să ţii diete stricte şi să te epuizezi fizic. Tot ce trebuie să faci este să ţii cont de câteva lucruri care te vor ajuta să scapi rapid de kilogramele nedorite.

Înlocuieşte mâncărurile albe cu cele brune

Pastele albe,orezulalb şi pâinea albă oferă corpului foarte puţine substanţe nutritive şi sunt transformate foart rapid în zahăr. Din această cauză,îţi va fi foame în continuare şi,mai rău,ţi se va face poftă de dulciuri.

Odihneşte-te cât trebuie

Când suntem obosiţi,mâncăm mai mult şi încercăm să ne recăpătăm energia instant cu ajutorul cofeinei sau a alimentelor dulci sau grase. Încearcă,aşadar,să te culci mai devreme şi să-ţi rezolvi problemele legate de somn,dacă există. Somnul este foarte important nu numai pentru slăbit,ci şi pentru sănătate,în general.

Consumă proteine la fiecare masă

Proteinelesunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Totodată,acestea prelungesc senzaţia de saţietate,astfel că ve fi mai puţin tentată să mănânci produse nesănătoase între mese. Experţii recomandă să mănânci pui sau peşte bogat în proteine,alune sau nuci la fiecare masă ori gustare.

Ţine stresul sub control

Stresul modifică echilibrul hormonal,încetineşte metabolismul şi stimulează organismul să depoziteze mai multă grăsime,în special în partea de mijloc a corpului. Stresul are acelaşi impact asupra corpului precum ahărul,te face să pofteşti la alimente nepotrivite,în special la gustări foarte sărate,grase,sau dulciuri.

Relaxează-te la masă,mănâncă încet şi acordă meselor prioritatea pe care o merită. Nu citi,nu te uita la televizor şi nu lucra la computer în timp ce mănânci.