De sărbători, slăbeşte cu scorţişoară!

Îţi poţi imagina masa de sărbători fără aroma de scorţişoară? Pe lângă alte beneficii pentru sănătate, condimentul te ajută şi să slăbeşti!
Taie apetitul
Acest condiment are efecte uimitoare atunci când este combinat cu iaurt,ceai,cafea,lapte. O jumătate de linguriţă de scorţişoară consumată zilnic inhibă apetitul şi te face să mănânci mai puţin la fiecare masă. Utilizarea frecventă a acestui condiment ajută organismul să elimine toxinele,îmbunătăţeşte digestia şi accelerează metabolismul.
Scade glicemia
Alimentelebogate în carbohidraţi cresc nivelul de zahăr din sânge. Scorţişoara poate însă regla nivelul glicemiei. Fă-ţi un obicei din a consuma câte o linguriţă de pudră de scorţişoară zilnic,pentru a preveni diabetul zahar şi pentru a ţine sub cotrol indicele glicemic. Poţi folosi scorţişoara la budinci,prăjituri,cafea,ceai – chiar şi în sosurile picante şi în combinaţie cu orezul şi carnea de porc.
Detoxifică ficatul
În Antichitate,scorţişoara era un dar destinat regilor şi valora de 15 ori mai mult decât argintul! Bogată în fosfor,magneziu,fier şi calciu,scorţişoara îmbunătăţeşte digestia,detoxifică ficatul,scade nivelul de colesterol din sânge şi are proprietăţi antibacteriene,antifungice şi antiparazitare.
Îmbunătăţeşte circulaţia
Scorţişoara are proprietatea de a dilata vasele de sânge,ajută la îmbunătăţirea circulaţiei şi la oxigenarea celulară. Datorită rolului anticoagulant,previne formarea cheagurilor. O doză zilnică de 0,5 g de scorţişoară pudră şi miere se recomandă în afecţiunile cardiovasculare şi neurologice. Un amestec de scorţişoară şi miere îmbunătăţeşte sistemul imunitar.
Bine de ştiut!
Savoarea dată de scorţişoară este intensă,inconfundabilă,învăluitoare. Iar căldura îi sporeşte aromele. Specialiştii în gastronomie recomandă să păstrezi scorţişoara sub formă de batoane,nu sub cea de pudră – căci praful de scorţişoară îşi pierde rapid proprietăţile. În orice caz,condimentul trebuie păstrat în recipiente închise ermetic.