Dieta care are grijă de tiroidă

1 70859 original jpg jpeg

Include aceste alimente în meniul tău zilnic. Este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ta, mai precis pentru sănătatea glandei tiroide.

Numărul cazurilor de tulburări ale glandei tiroide a crescut în ultimii ani,iar medicii specialişti recomandă schimbarea stilului de viaţă cu totul sau,măcar,să faci anumite modificări în regimul alimentar. Pe lângă dietă,ar fi bine să faci zilnic exerciţii fizice,care să permită glandei tiroide să funcţioneze la capacitate maximă. Iată ce produse ar trebui să se găsească în bucătăria ta!

Alimente cu iod

Surse bune de iod sunt fructele de mare,precum scoici,creveţi,stridii,somon şi sardine,sarea de mare iodată,ouăle,sparanghelul,fasolea,ciupercile,spanacul,seminţele de susan,usturoiul.

Alimente bogate în seleniu

Include în dieta ta nuci braziliene,ciuperci,ton,organe,precum ficat,inimă,carne de vită,soia,seminţe de floarea-soarelui.

Alimente bogate în zinc

Cele mai importante alimente care conţin zinc sunt stridiile proaspete,sardinele,carnea de vită,de miel,de curcan,soia,mazărea,cerealele integrale,nucile,rădăcina de ghimbir,seminţel de floarea-soarelui,nucile pecan şi cele braziliene,migdalele şi siropul de arţar.

Alimente bogate în cupru

Ca să îţi iei doza zilnică recomandată de cupru,trebuie să mănânci carne de vită,stridii,ciocolată neagră,ciuperci cum sunt cele shiitake,seminţe de floarea-soarelui,pastă de tomate,orz,nuci,fasole verde,soia,fasole albă şi năut.

Alimente bogate în fier

Fierul este,de asemenea,important în dieta benefică glandei tiroide. Acesta se găseşte în stridii,fasole albă,melasă,carne de organe,soia,seminţe de dovleac,linte şi spanac. Recente