Dieta cu grepfrut, simplă şi eficientă

1 60502 original jpg jpeg

Inventată în 1930 de medicul Kelly D. Brownell, dieta cu grepfrut promite că te scapă de 10 kg în 12 zile. Există mai multe versiuni ale acestui plan de slăbit, dar idea generală din spatele dietei constă în consumarea unei jumătăţi de grapefrut ori a unui pahar de suc de grepfrut înainte de fiecare masă.

Grepfrutul conţine fibre,nu are grăsimi,este sărac în calorii şi sodiu şi este bogat în vitamina C. Oamenii de ştiinţă spun că grapefrutul poate reduce pofta de mâncare şi,prin urmare,ajută la pierderea în greutate. Cele mai recente cercetări,efectuate de un grup de oameni de ştiinţă de la Centrul de Nutriţie şi Medical Research din San Diego,SUA,arată că,prin simpla adăugare a unui grapefrut în dietă te poate ajuta într-adevăr să slăbeşti.

Citeşte şi:Dieta cu ananas te ajută să topeşti 500 de grame pe zi

Cei care ţin dietaîşi pot găti mâncarea adăugând tot felul de condimente,sosuri pentru salate şi unt. Este important să nu consumi niciun aliment fierbinte sau foarte rece şi să nu prepari nimic în vase de aluminiu.

Exemplu de meniu pentru 1 zi

Mic dejun:două ouă fierte,două felii de bacon şi 1/2 grapefrut sau 250 ml de suc de grapefrut

Prânz:salată cu dressing,orice carne în orice cantitate şi 1/2 grepfrut sau 250 ml de suc de grapefrut

Cină:orice fel de preparate din carne,salată sau legume roşii şi verzi,cafea sau ceai şi 1/2 grapefrut sau 250 ml de suc de grapefrut

Gustare:200 ml de lapte degresat

Argumente pro şi contra

Cel mai mare avantaj al dietei îl reprezintă pierderea rapidă în greutate. Multe persoane spune că rezultatele încurajatoare îi îndeamnă să ţină această dietă,pentru a participa la evenimente speciale,ajutându-i să arate cât mai bine,într-un timp foarte scurt.

Citeşte şi:Grepfrutul! Iată de ce este bine să-l consumăm

Cu toate acestea,prezenţa unor enzime magice în grepfrut,care ard grăsimile,nu sunt susţinute de nicio cercetare. Dieta este săracă în calorii şi în carbohidraţi,ceea ce ar duce la o pierdere rapidă în greutate,dar la una temporară,spun scepticii.

Credit foto:www.organicauthority.com

În timp ce sucul de grapefrut şi grapefrutul proaspăt pot face parte dintr-un regim alimentar echilibrat,sănătos,potrivit Food and Drug Administration, ele pot interfera cu anumite medicamente,inclusiv:statine (utilizate pentru scăderea colesterolului) sau unele antihistaminice. De aceea,înainte de a urma această dietă,consultă medicul.