Dieta cu lămâie te ajută să scapi repede de kilogramele în plus

1 75046 original jpg jpeg

Lămâile se numără printre cele mai aromate citrice, fiind folosite în bucătărie pentru a oferi un gust proaspăt preparatelor. Sunt însă şi un ajutor în lupta cu kilogramele în plus.

Lămâile au un conţinut scăzut de grăsimi,însă sunt bogate în minerale şi vitamine. Din ele îţi poţi lua o parte din doza zilnică de vitamina C şi din ele se poate prepara  o băuturărăcoritoare pe timp de vară,dacă nu sunt combinate cu o cantitate generoasă de zahăr sau alt îndulcitor. Lămâile sunt acide pentru smalţul dinţilor,aşadar ai grijă dacă ai dinţii sensibili.

Au proprietăţi diuretice

Sucul de lămâie nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică,în special dacă doreşti să scapi de kilogramele în plus. Flavonoidele din fructe înlătură grăsimea din sânge şi ajută la detoxificarea sângelui. Proprietăţile diuretice ale lămâilor contribuie la eliminarea excesului de apă din organism,stimulează sistemul digestiv şi curăţă rinichii.

Citeşte şi:Sucul de lămâie mai bun decât medicamentele?

Scad pofta de mâncare

Lămâile conţin pectine,un tip de fibre care oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată şi combate poftele alimentare. În acelaşi timp,acidul citric din aceste fructe stimulează buna funcţionare a ficatului.

Cum funcţionează dieta

Ideal este să bei în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,un pahar de apă în care să adaugi suc de lămâie. Cu cât adaugi mai mult suc de lămâie,cu atât mai bine. Ai grijă doar să nu-ţi iriţi mucoasa stomacală. Apa cu suc de lămâiecreşte rata metabolismului,te energizează şi-ţi îmbunătăţeşte starea de spirit. Apa trebuie să fie la temperatura camerei sau uşor călduţă,pentru a fi mai repede asimilată de organism.

Dieta trebuie să fie însoţită de o alimentaţie echilibrată,săracă în grăsimi şi în zaharuri.

Citeşte şi:Efectele adverse ale sucului de lămâie