Dieta cu mere: -3 kilogame în 5 zile

Sunt uşor de introdus în meniul zilnic şi chiar sunt recomandate de către nutriţionişti, întrucât abundă în substanţe nutritive. Află care sunt beneficiile lor şi cât de des este indicat să le consumi pentru a scăpa de kilogramele nedorite.
Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine (A,B1,B2 şi C),minerale (fier,fosfor,potasiu,magneziu) şi antioxidanţi,merele conţin sorbitol,un îndulcitor natural cu proprietăţi laxative şi fibre solubile. De asemenea,antioxidanţii din coajă ajută la reducerea colesterolului „rău” şi întăreşte rezistenţa organismului în faţa bolilor.
Dieta cu mere contribuie la detoxificarea organismului,intensifică metabolismul şi te ajută să scapi de kilogramele nedorite. Cu toate că se bazează pe un consum scăzut de calorii (1000-1200 kcal/zi),această cură de slăbire este echilibrată din punct de vedere nutriţional,întrucât include consumul de proteine şi carbohidraţi complecşi,dar şi de grăsimi,însă în cantităţi reduse. Poţi slăbi până la 3 kilograme în 5 zile!
Info
-Un măr de dimensiuni medii conţine între 75-85 de calorii.
-În coaja merelor se găseşte o substanţă,numită acid ursolic,care are proprietatea de a arde caloriile. Totodată,acest compus stimulează creşterea ţesutului adipos brun,responsabil de „topirea” rapida a grasimilor.
Plan alimentar
Pe toată durata dietei este necesar să bei cel puţin 2 litri de lichide în fiecare zi. În ceea ce priveşte alimentaţia,este indicat să consumi cât mai puşine grăsimi,dar cât mai multe fibre,deoarece oferă rapid senzaţia de saţietate,îmbunătăţesc digestia şi reglează tranzitul intestinal.
LUNI
Mic dejun:un măr şi un ou fiert.
Prânz:150 de grame de piept de pui la grătar cu o porţie de cuşcuş.
Cină:2-3 mere de dimensiune medie.
MARŢI
Mic dejun:un măr (pe stomacul gol),o felie de pâine integrală şi 2 felii de şuncă de curcan.
Prânz:ciuperci la grătar cu salată verde şi castraveţi.
Cină:1 măr,o salată verde asezonată cu suc de lămâie şi 2 felii de brânză degresată.
MIERCURI
Mic dejun:un bol cu cereale integrale şi lapte fără grăsimi.
Prânz:un măr (pe stomacul gol),o salată de legume (fără cartofi) şi 200 de grame de ton în sos de roşii.
Cină:2-3 mere de dimensiune medie.
JOI:
Mic dejun:1 măr (pe stomacul gol),2 turte de ovăz cu câteva felii de roşie.
Prânz:o salată de ţelină cu morcovi şi maioneză (se prepară dintr-un gălbenuş,o lingură de muştar,puţin ulei,suc de lămâie,sare şi piper după gust).
Cină:un iaurt degresat cu o felie de pâine integrală.
VINERI:
Mic dejun:un măr (pe stomacul gol),un ou fiert şi o felie de pâine integrală.
Prânz:o porţie de piept de curcan cu legume,fierte la abur.
Cină:2-3 mere de dimensiune medie.
Info:Între mese,se pot consuma mere proaspete sau coapte (nu mai mult de unu odată),sub formă de gustare,însă doar dacă există senzaţia de foame.
Atenţie!Dieta nu este recomandată persoanelor care suferă de gastrită sau de ulcer,întrucât consumul mare de mere creşte nivelul de aciditate din stomac.
Sfatul specialistului:Dr. Catrinel Macovei –medic primar (specialitate diabet zaharat,nutriţie şi boli metabolice) Clinica Regina Maria,e-mail:catrinel.macovei@gmail.com
Atunci când vrem să slăbim,este necesar să ţinem cont de faptul cădieta aleasă nu trebuie să dăuneze sănătăţii. Regimurile restrictive şi dezechilibrate pot produce anumite deficite în organism,chiar dacă ne ajută să slăbim multe kilograme în puţine zile. De asemenea,dieta se stabileşte în funcţie de vârstă,de oscilaţiile hormonale,de probleme de sănătate existente etc. De îndată ce aţi început cura de slăbire,încercaţi să va menţineţi motivaţia pe termen lung,să nu vă descurajaţi dacă rezultatele întârzie să apară. Nu uitaţi să vă hidrataţi,să evitaţi alimentele cu indice glicemic crescut şi să înlocuiţi grăsimile nesănătoase de origine animală şi trans cu cele sănătoase din măsline,răpită,seminţe,nuci,migdale,avocado. Nu în ultimul rând,încercaţi să vă oferiţi recompense de altă natură decât cele alimentare,precum o baie cu spumă,un masaj,o pereche de cercei,o carte bun,etc.