Dieta cu salată verde: slăbeşti fără să te înfometezi
Bogată în minerale şi vitamine, salata verde este foarte scăzută în calorii. Consumarea ei zilnică, în locul alimentelor pline de grăsimi, te ajută să pierzi în greutate, fără să te înfometezi.
Ce salată trebuie să alegi
Stai departe de salata iceberg şi optează pentru cea închisă la culoare:Kale sau rucola. Ambele sunt alegeri excelente,pentru că au un conţinut caloric scăzut. O cană de varză creaţă,de exemplu,conţine doar 8 calorii. Utilizează două căni de salată. O cană de varză creaţă asigură între 21 şi 25% din necesarul zilnic de vitamina C şi între 125 şi 150% din necesarul de vitamina K,spre deosebire de salata iceberg,care furnizează până la 3% din vitamina C şi până la 23% din necesarul de vitamina K. Vitamina Ceste esenţială pentru întărirea sistemului imunitar,în timp ce vitamina K consolidează oasele.
Citeşte şi:Salata la pungă,sursă de Salmonella şi E.coli
Ce ar trebui să conţină salata ta
Salata verde nu are multe fibre şi proteine,motiv pentru care trebuie asociată cu alimente care dau saţietate. Dacă vrei s-o consumi la prânz sau la cină,ca fel de mâncare principal,adaugă în salată o porţie de brânză sau piept de pui gătit la grătar şi o jumătate de cană de năut fiert. Pe lângă astea,pune şi legume crude tocate,precum broccoli,sparanghel,morcovi şi roşii sau o felie de avocado. O salată verde cu jumătate de piept de pui la grătar,o jumătate de cană de năut fiert şi o cană de broccoli au aproximativ 300 de calorii. Schimbă ingredientele,astfel încât să ai o salată diversificată în fiecare zi. De exemplu,înlocuieşte pieptul de pui cu somon şi năutul cu fasole,roşii şi sparanghel.
Citeşte şi:Vitamina din brânză care te apără de cancerul la ficat
Salata,bună de consumat şi înainte de masa de prânz
Un studiu publicat în 2004 în „Jurnalul Asociaţiei Americane de Dietetică“ arată că consumul unei salate cu puţine calorii,înainte de masa de prânz,reduce aportul caloric. Cu toate acestea,consumă o salată mare cu legume şi proteine slabe. Adaugă nişte suc de lămâie sau oţet de vin roşu.