Dieta cu urzici: slăbeşti şi îţi tonifiezi corpul

1 73572 original jpg jpeg

Frunzele verzi de urzică au o valoare nutritivă excelentă. Bogate în minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) şi vitamine (A, B, C, E, K), ele suprimă pofta de mâncare, motiv pentru care sunt ideale în curele de slăbire.

Au indicele glicemic mic

Pentru că menţin nivelul zahărului din sânge,consumul regulat de urzici îţi conferă energia de care ai nevoie pentru a-ţi duce la îndeplinire toate treburile de peste zi. O cană de urzici opărite conţine doar 37 de calorii şi 0,1 g de grăsime,aşa că nu e de mirare că sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească. Pe lângă asta,rădăcina de urzici are în compoziţie compuşi steroidici,polizaharide şi un grup de fitoestrogeni numiţi lignani. O combinaţie de histamină,serotonină şi colină,care se găseşte pe perişorii de pe frunze şi tulpini,este responsabilă de proprietăţile iritante ale plantei atunci când este culeasă fără protecţie.  

Citeşte şi:Tratamente de înfrumuseţare cu urzici

La ce e bun ceaiul de urzici

Nu este bun doar în dietă,ci este şi un excelent detoxificant pentru organism. Consumat de două pe zi,ceaiul curăţă organismul de toxine şi stimulează digestia. Încearcă să-l bei neîndulcit şi nu depăşi doza recomandată de specialişti. Altfel,consumat în exces,poate scădea tensiunea arterială.

Pentru că urzicile abundă în potasiu,nu te vei mai confrunta cu retenţia de apă şi aşa îţi vei tonifia corpul fără să depui efort. Alte beneficii includ:picioarele tale vor fi mai ferme,vei avea abdomenul mai plat şi colăceiide pe abdomen se vor micşora.

Citeşte şi:Urzicile:la ce ajută şi cum pot fi folosite

Ce presupune cura cu urzici

Spre deosebire de dieteleclasice,care presupun urmarea unui regim alimentar riguros,cura cu urzici se bazează pe consumul în fiecare zi al unui preparat pe bază de urzici. Poţi opta pentru supă de urzici,ceai de urzici,piure de urzici. Dacă vrei,le poţi include în omlete sau tarte de legume.

Credit foto:www.veggiedesserts.co.uk