Dieta de top a înotătoarei Libby Trickett

1 66017 original jpg jpeg

Campioana Libby Trickett este considerată simbolul de aptitudini fizice, cu un corp tonifiat şi foarte energică. Campioana olimpică la înot, spune că mănâncă suficiente alimente potrivite pentru a-şi alimenta activitatea fizică, fără să se îngraşe.

Este un echilibru delicat care durează şi multe antrenamente. Libby Trickett dezvăluie secretele ei în ceea ce priveşte dieta,şi dă sfaturi cu privire la modul în care îţi poţi îmbunătăţi performanţa,fie la înot,sala de sport sau în aer liber."Este cu siguranţă important să te bucuri de produsele alimentare, dar trebuie să oferi organismului ceea ce are absolut nevoie",spune campioana.

Iată care este dieta campioanei la înot: Fructele şi legumele

În ciuda faptului că ard cantităţi mari de calorii în timpul antrenamentului,sportivii nu se bazează doar pe consumul de carbohidraţi pentru a se menţine energici.

”Fructele şi legumele ar trebui să joace un rol major în dieta oricărui sportiv. Sunt cu adevărat importante pentru vitaminele,mineralele şi fibrele,pe care le conţin şi fructele,în special,sunt o  gustare între sesiuni de instruire pentru a satisface pofta de zahăr şi foame", spune ea. Înainte de un antrenament, Trickett recomandă consumul de fructe pentru energie, mai degrabă decât supraîncărcarea corpului cu o masă grea.

Carbohidraţii

Consumul carbohidraţilor pentru nevoile de energie pot fi dificile. "Este important pentru mine să am o mulţime de proteine şi carbohidraţi,cu privire la formare şi recuperare", spune Trickett. "Dar este,de asemenea,important să nu consumăm prea multe. Trickett recomandă consumul de carbohidraţi la fiecare masă,dar aportul să fie croit în funcţie de nivelul de activitate. De exemplu,într-o zi de antrenament,poţi consuma mai mulţi carbohidraţi,dar în ziua în care nu ai antrenament,să nu-i consumi.”

Institutul Australian de Sport recomandă consumul de 5-7 grame de carbohidraţi pe kilogram de greutate corporală,dacă faci mai puţin de 60-90 de minute de exerciţii pe zi. Ca un ghid,o porţie de 25 de grame ar putea însemna două felii de pâine,un bol de cereale,o banană sau 100 de grame de paste.

Proteine şi grăsimi

După antrenament,Trickett consumă imediat proteine. "Este important consumul proteinelor pentru a obţine recuperarea în termen de 20 de minute după exerciţii, aşa că consumă un baton de proteine sau un shake de proteine",spune ea. Acestea ajută repararea şi construirea muşchilor corpului,care se pot descompune după un antrenament intens”. Astfel,poţi reduce durerile musculare post-antrenament.

Toate avem nevoie de un pic de grăsime pentru a menţine corpul într-o stare optimă,dar este tipul de grăsime care contează cu adevărat. Nucile,avocadoul şi uleiul de peşte oferă,grăsimi nesaturate bune,care ne pot da energie,ne ajută la absorbţia vitaminelor,menţin sistemul nervos şi previn apariţia bolilor de inimă.

Pregătirea

"Fiind consecventă în rutina de exerciţii fizice este esenţial. Toată lumea este atât de ocupată, încât uită despre sănătatea şi bunăstarea noastră. În plus, menţinerea unui plan de alimentaţie sănătoasă, ar trebui să facă lucrurile mai plăcute, spune Libby.”

Dieta pe o zi a campionei de înot Libby Trickett

Micul dejun:musli şi iaurt sau lapte de soia şi miere;

Prânz:sandviş cu salată pe pâine integrală;

Cină:o porţie de paste făinoase,urmată de desert (doar de trei ori pe săptămână).