Dieta de vară. Ce să mănânci ca să slăbeşti

1 70155 original jpg jpeg

Dacă ţi-ai propus să mai dai jos din kilograme, include în regimul tău alimente care dau senzaţia de saţietate, cum sunt fructele şi legumele, care se găsesc din abundenţă în acest sezon.

Pepene verde

Miezul roşu al pepenelui verdeoferă substanţe nutritive benefice organismului. Bogat în carotenoide,acesta protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi şi luptă împotriva multor afecţiuni,cum sunt cele cardiovasculare. În plus,conţine foarte multă apă (97%),fiind ideal pentru stoarcere. Sucul de pepene verde oferă vitamine şi electroliţi (sodiu,potasiu,calciu şi magneziu) care hidratează organismul. În plus,acest fruct de vară conţine şi fibre,iar o cană de pepene are mai puţine calorii decat orice alt fruct de vară.

Căpşuni

Şi căpşunile sunt bogate în fibre şi în alte substanţe nutritive. Dar ele sunt,de asemenea,unele dintre fructele cu un conţinut caloric foarte mic,fiind indicate când eşti la dietă.

Varză kale

Perfectă pentru vară este o salată răcoroasă şi,pe deasupra şi hrănitoare şi scăzută în grăsimi,pe care o poţi obţine din varză kale,cu iaurt grecesc cu puţine grăsimi.

Peşte la grătar

O modalitate de a mânca şi de a ţine în acelaşi timp şi greutatea sub control este de a include proteine slabe la fiecare masă. Un studiu recent arată că proteinele ajută digestia să ardă calorii. Peştele la grătar este o sursă bogată de proteine şi este mai uşor de digerat decât,să zicem,o friptură.

Castraveţi

Principalele motive pentru care castraveţii au un gust răcoritor este conţinutul lor ridicat de apă,care ajută organismul să rămână hidratat şi care împiedică deshidratarea să mascheze foamea.

Ananas

Chiar dacă se găsesc în supermarket pe tot parcursul anului,fructele tropicale,cum este ananasul,conţin două enzime puternice care fac bine siluetei,mai ales dacă sunt consumate pe timp de vară. Aceste enzime ajută la descompunerea produsele alimentare şi metabolizează ţesutului adipos din organism mai eficient.Recente