Dieta esenţială pentru femeile independente

1 65349 original jpg jpeg

Cele mai multe femei care lucrează, sunt mereu grăbite şi nu au timp să mănânce micul dejun sau iau ceva pe fugă. Acelaşi lucru se întâmplă şi când eşti la birou. Nu ai timp să mănânci aşa cum trebuie.

Atingerea obiectivelor,menţinerea programului,respectarea termenelor şi călătoriile,te lasă fără energie. Dacă eşti o femeie care lucrează mult,stresul este cel mai frecvent,pe măsură ce jongleriile dintre locul de muncă şi casă sunt tot mai dese.

Iată câteva sfaturi care te ajută:

Când eşti stresată,cele mai frecvente tulburări de sănătate sunt anemia,deficitul de fier şi cel de proteine. Multe femei care lucrează au obiceiurile lor alimentare,iar indulgenţă la mâncare creşte.Atunci când eşti stresată cu problemele de la serviciu,ai tendinţa de a mânca mai puţin sau prea mult şi pentru că nu mănânci echilibrat şi sănătos,asta poate duce la malnutriţie. De aceea,de multe ori,atunci când eşti încărcată cu prea multă treabă,ajungi să sări peste masa de prânz sau consumi alimente nesănătoase.

Iată de ce trebuie să te concentrezi pe dietă:

Pentru cele mai multe femei care muncesc este esenţial să consume cel puţin 750 ml de lapte pe zi. Varza sau legume fierte ar trebui să fie şi ele incluse în dietă,cel puţin de două ori pe săptămână. Consumul de cel puţin 150 de grame de legume fierte într-una dintre cele trei mese,este important pentru a depăşi deficitul de proteine,şi cel de legume verzi cu frunze,pentru a depăşi anemia.

De asemenea,mierea cu lapte este o opţiune bună pentru a rămâne în formă şi pentru a evita deficienţele nutriţionale. În plus,include în dietă fructele proaspete,salată,un mic dejun bogat şi hrănitor,o mulţime de sucuri sănătoase şi multăapă. Acestea cu siguranţă te vor ajuta să combaţi stresul.