Dieta expres de vacanţă

Toate suntem dornice să slăbim, cu atât mai mult când se apropie concediul de vară şi urmează să mergem la mare. O dietă de câteva zile este o idee bună dacă vrei să scapi rapid de unu până la trei kilograme.
Regimul rapid pe care ţi-l propunem constă într-un plan de alimentaţie ideal pentru această perioadă. Fiind o dietă „de urgenţă”,ea nu-ţi oferă elementele nutritive necesare unui regim echilibrat,de aceea este de reţinut să n-o prelungeşti mai mult de o săptămână.
Luni
Mic dejun.Un ceai din flori de soc sau de lămâie,două caise sau un bol de căpşuni stropite cu suc de portocale.
Gustare.O piersică sau un iaurt degresat.
Prânz.Supă de legume sau salată verde cu ridichi,ţelină,ciuperci la cuptor şi roşii.
Trei felii de pepene galben.
Cină.Un bol de orez cu legume cu peşte slab (păstrăv,şalău,cod) preparat la grătar sau la abur.
Marţi
O ceaşcă de suc de portocale sau de fructe fără zahăr,o piersică,două caise.
Un morcov şi o roşie.
Mâncare de legume şi o salată de morcovi cu ţelină şi o felie de ananas asezonată cu zeamă de lămâie.
O felie de pepene roşu sau un iaurt degresat.
Ton la grătar sau la abur cu salată de ceapă,varză,ardei,roşii şi salată verde,cu zeamă de lămâie.
Miercuri
Un măr copt,un ceai verde.
Un grepfrut sau o piersică.
Suc de fructe şi salată de legume din dovlecei,morcovi,ceapă,sfeclă,cu o linguriţă de ulei.
Un măr sau o jumătate de pomelo.
Un bol de orez cu morcovi şi roşii.
Joi
Mic dejun. Un bol cu cireşe şi un ceai din fructe Goji.
O jumătate de pomelo.
Salată de morcovi,ţelină,mazăre şi măsline,cu două pulpe de pui fierte .
O piersică sau o porţie de pepene galben.
Legume la cuptor cu busuioc. Poţi pune straturi de cartofi şi de roşii rondele,ardei şi ceapă mărunţite,apă şi puţin ulei.
Vineri
Suc de fructe şi un grepfrut.
Două kiwi sau o piersică.
Prânz. O salată cu cartofi fierţi,rucola,roşii,măsline,ceapă,zeamă de lămâie şi puţin ulei de măsline.
Un ceai şi un măr.
Salată de morcovi,roşii şi ceapă,alături de ardei înjumătăţiţi,umpluţi cu brânză de vaci şi mărar.
Sâmbătă
Un ceai de ghimbir,o piersică şi un bol de căpşuni stropite cu suc de portocale.
Un măr sau două caise mari.
Pui la cuptor cu ceapă,morcov,ardei gras,fasole verde,puţin ulei,cimbru şi dafin.
Un morcov sau o roşie.
Legume la cuptor. Poţi pune dovlecei,vinete,ardei,ceapă,roşii,boia,usturoi şi pătrunjel.
Duminică
Un ceai verde şi două piersici.
O felie de pepene roşu sau galben.
Ardei umpluţi cu legume (ciuperci,vinete,dovlecei,roşii rase),orez şi pătrunjel.
Un iaurt degresat.
Mâncare de vinete cu cartofi,ceapă,ardei,usturoi,cimbru,chimen,curry şi pătrunjel.