Dieta hipertensivilor adaptată la temperaturile ridicate

Creşterea tensiunii arteriale este întâlnită mai frecvent vara decât în restul anului. Canicula este o agresiune asupra organismului şi îi afectează pe toţi bolnavii cronici. Specialiştii te învaţă ce să mănânci pentru a trece cu bine peste zilele toride.
Temperaturile ridicate constituie un factor de stres pentru organism,iar hipertensivii (HTA) şi cardiacii reprezintă persoanele cele mai afectate. „HTA este una dintre cele mai frecvente afecţiuni în întreaga lume şi principala cauză a accidentelor vasculare cerebrale,de aceea trebuie să o verificaţi periodic pentru a preveni situaţiile în care creşte brusc şi poate genera leziuni ale organelor vitale”,explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.Cum prevenimÎn zilele caniculare,trebuie să eviţi deplasările la orele prânzului,expunerea la soare şi efortul fizic intens şi să porţi haine din materiale naturale,deschise la culoare,şi pălării de soare. „Hidratarea este esenţială. Trebuie să beţi minimum 1,5 l de lichide şi să mâncaţi alimente uşoare,în special fructe şi legume. Băuturile alcoolice şi cele pe bază de cafeină trebuie evitate”,afirmă medicul.