Dieta împotriva transpiraţiei excesive

1 73171 original jpg jpeg

O alimentaţie potrivită poate împiedica apariţia transpiraţiei excesive. Dacă ai o astfel de problemă, poţi urma o dietă, care se bazează foarte mult pe plante medicinale.

Fără alimente picante

Nu doar igiena precară poate fi cauza mirosului neplăcut al corpului. Unele medicamente,infecţii,probleme de metabolism,dereglări hormonale pot duce la apariţia transpiraţiei în exces. Problema poate fi reglată cu ajutorul dietei.

Nu consuma alimente picante,căci grăbesc arderile şi accelerează metabolismul.Un exemplu în acest sens este ardeiul iute,care are un conţinut bogat de capsaicină,substanţă recunoscută pentru că grăbeşte arderile.

Fără ceapă şi usturoi

Din cauză că au un conţinut ridicat de sulf,nici usturoiul,conopida şi nici ceapa nu sunt recomandate,mai ales în zilele caniculare de vară. Sulful produs de acestea poate fi cauza pentru mirosul neplăcut,mai ales că o parte din acesta este eliminată prin pori.

Totodată,consumul de ceai cald este recomandat pentru reducerea transpiraţiei. Dacă te numeri printre persoanele care adoră cafeaua,încearcă să  o înlocuieşti cu o cană de ceai negru.

Elimină stresul

Unele persoane transpiră excesiv şi din cauza stresului,de aceea este important să adopte o alimentaţie care să reducă anxietatea şi stările de nervozitate. Printre alimentele recomandate sunt somonul,bananele,spanacul,migdalelele,piersicile,dar şi avocado şi carnea de curcan.

Exemplu de meniu pentru o zi:

Mic dejun:

Poţi alege dintre:o infuzie de salvie sau mentă,fructe proaspete,pâine integrală cu marmeladă sau cu brânză dietetică,apă cu lămâie.

Prânz:

Poţi alege dintre:salată de roşii şi castraveţi,paste,soia,infuzie de salvie,o felie de pepene roşu,orez cu legume,piept de curcan la grătar.

Cină:

Poţi alege dintre:salată orientală,o supă de roşii,suc de portocale,brânză,o piersică.

Sfaturi importante:

   bea doi litri de apă,zilnic-   evită fumatul,alcoolul,cafeaua-    nu exagera cu sarea,laptele de vacă,carnea roşie

Mai citeşte şi:

Slăbeşte cu dieta cu tărâţe de grâuRecente

jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg