Dieta Okinawa te ajută să SLĂBEŞTI şi să trăieşti mai mult

Despre dieta Okinawa s-au scris o mulţime de articole şi toate au aceleaşi idei: te ajută să slăbeşti, tratează unele afecţiuni, precum carenţele de vitamine şi minerale din corp şi, îmbunătăţind sănătatea, îţi prelungeşte viaţa.
Această dietă este,de fapt,stilul alimentar adoptat de populaţia de pe insula Okinawa. Se pare că mâncarea locuitorilor de pe acest tărâm îi ajută să rămână sănătoşi mai multă vreme,având cea mai ridicată speranţă de viaţă din lume,egală şi chiar mai mare de 100 de ani.
Beneficiile dietei Okinawa
În studiile ştiinţifice s-a descoperit că,dacă adopţi acest program alimentar,eşti mai ferit de apariţia afecţiunilor cardiace şi a cancerelor cu până la 80%. Mai mult,dieta Okinawa te ajută să previi instalarea diabetului zaharat de tip II în organism.
În ce constă această cură de sănătate
Concentrând toate regulile curei,dietaOkinawa se bazează pe consumul a patru categorii de alimente,de la cele mai dietetice la cele mai consistente. Avem astfel:
-alimente light,cu puţine calorii şi multe fibre,pe care le poţi mânca la discreţie,cum sunt citricele,spanacul,castraveţii,sparanghelul,ceaiul verde,iaurtul fără grăsimi,tofu.
-alimente uşoare,cu o densitate calorică de până la 1,5 pe gram,şi aici pot intra carnea de peşte,orezul brun,pastele,nelipsitul sushi,bananele şi cartofii. Consumă-le în porţii moderate.
-alimente puţin mai consistente,cum sunt carnea roşie slabă,humus,cerealele şi strugurii. Mănâncă aceste produse în porţii mici.
-alimente cu multe calorii. Nu este interzis să consumi uleiuri,grăsimi,nuci,uleiuri din seminţe,carne roşie,dulciuri,mâncărurile cu prăjeli şi unt,dar trebuie să le mănânci ocazional.
Este foarte important să nu te ridici de la masă sătulă şi să iei în considerare că dieta Okinawa presupune consumul a nu mai mult de 500 de calorii pe zi.
































