Dieta pe care o poţi ţine la serviciu

Ai renunţat la mâncărurile tale preferate, la dulciuri şi la pâine, dar rezultatele întârzie să apară? Dacă vei avea grijă la ce mănânci la serviciu, nu va mai trebui să ţii cure drastice.
Ştiai că mesele pe care le iei la serviciu îţi dictează toată dieta şi numărul kilogramelor? Asta pentru că,de regulă,la serviciu mâncăm cel mai nesănătos şi mai puţin hrănitor. Iar seara acasă ajungem cu o foame de lup şi ne vine să mâncăm tot ce vedem în frigider. Nu-i de mirare că de la săptămână la săptămână mai apare câte un colăcel pe burtică! Cu variantele noastre de meniu pentru serviciu,vei pierde cu siguranţă două kilograme pe săptămână.
Meniu bogat în seminţe
Când vorbim despre seminţe ne referim la toate oleaginoasele:migdale,nuci,alune,seminţe de floarea-soarelui. Toate acestea sunt bogate în uleiuri sănătoase şi ţin de foame o perioadă mai lungă de timp. Aşa că poţi mânca în fiecare zi la prânz 50 de grame de astfel de seminţe,combinate cu un iaurt natural mare,un fruct (dar nu banane,care sunt bogate în zahăr) şi două-trei pâinici din grâu expandat (se găsesc în magazinele cu produse naturiste sau în supermarketuri). Înainte cu o oră de a pleca de la serviciu mai poţi mânca un fruct,care îţi va da senzaţia de saţietate,iar când vei ajunge acasă nu vei mai “scăpa” la frigider.
Citeşte şi:
Reguli de dietă pe care le poţi încălca
Slăbeşte cu dieta la 3 ore
Salate de tot felul
De cu seara,îţi poţi pregăti diferite salate pentru a doua zi la serviciu,pe care le poţi combina cu câte un iaurt natural mic ori cu 100 de grame de brânză mai slabă. Pe lângă salată mai merg două felii de pâine din făină integrală şi un fruct de sezon.
Îţi poţi prepara o salată foarte uşoară,dar săţioasă,din 150 de grame de fasole fiartă,puţină ceapă (opţional),doi morcovi,puţin oţet de mere şi sare. Nu adăuga ulei sau sosuri de salate din comerţ,pline de calorii.
Ai grijă la ce mănânci la cină!
Seara,când ajungi acasă,încearcă să mănânci fără pâine şi alimente cât mai puţin procesate. Nu te repezi la fripturi sau la ciorbe tradiţionale. Variante mai dietetic sunt brânzeturile nesărate,iaurturile sau o friptură slabă de pui.