Dieta pentru o piele strălucitoare: planul alimentar pe 5 zile
Coşurile, acneea, pigmentarea, liniile fine, ridurile, cearcănele, petele sunt unele dintre cele mai frecvente neplăceri dermatologice. Ele sunt cauzate cel mai des de stilul de viaţă pe care-l avem, însă şi de obiceiurile alimentare. Dieta are un impact major asupra aspectului pielii, motiv pentru care trebuie să mâncăm mai multe legume şi fructe, să bem apă şi sucuri sănătoase, pentru ca tegumentul să aibă din nou acea strălucire naturală.
Dacă şi tu vrei ca pielea ta să îşi recapete strălucirea şi frumuseţea, ţine cont de planul de masă pentru 5 zile. Iată ce trebuie să includă, în fiecare zi:
Luni
două ouă fierte (moi) şi o felie de pâine (din cereale integrale) prăjită;
o porţie de somon la grătar cu morcovi şi broccoli gratinaţi sau fierţi;
orez brun cu legume verzi;
două caise şi un cub de ciocolată neagră.
Marţi
un bol de iaurt cu fulgi de ovăz cu, afine şi căpşuni;
supă de roşii sau de linte;
creveţi gătiţi cu ardei gras şi usturoiu şi o salată verde;
două prune/o mână de nuci.
Miercuri
un bol de fructe proaspete şi iaurt grecesc;
peşte macrou şi o felie de pâine prăjită;
peşte ton cu fasole verde, roşii, măsline;
două prune şi felii de morcov.
Joi
un bol de iaurt cu fulgi de ovă şi o felie de pâine prăjită cu unt de arahide;
omletă din două ouă, cu ciuperci şi spanac;
somon la cuptor şi orez negru;
o portocală.
Vineri
un bol de iaurt cu fructe de pădure;
supă de roşii sau de fasole plus o felie de pâine din cereale integrale;
ciuperci la grătar sau la cuptor;
două prune şi un pumn de migdale. De fapt, uleiul de migdale este excelent pentru piele.
Alimente pe care trebuie să le eviţi:
Sarea, mâncarea de tip fast-food şi alimentele procesate pot afecta sănătatea pielii, crescând riscul de acnee şi alte afecţiuni dermatologice. De asemenea, nici alcoolul şi fumatul nu au efecte pozitive asupra tegumentului, accelerând procesul de îmbătrânire.
: