Dieta pentru pofticioase

Vrei să slăbeşti, dar nu ştii cum? Această dietă cu reţete delicioase poate fi soluţia pe care o cauţi. Dai repede kilogramele jos, mâncând 3 mese pe zi şi o gustare.
Ziua 1
Prânz
Supă cremă de cartofi
Fierbe 400 g cartofi,250 g morcovi,1 ţelină,1 păstârnac în 500 ml apă cu sare. Jumătate din cartofi se scot afară şi se lasă pentru masa de seară. Restul de legume se pasează în supă. Se adaugă o legătură de pătrunjel tocat şi 150 g piept de pui fiert,tăiat mărunt.
Cină
Cartofi la cuptor
Pune într-o tavă cele 200 g cartofi fierţi la prânz cu 150 g ciuperci rondele şi o roşie tăiată bucăţi.
Peste toate acestea adaugi un amestec de 125 g brânză de vaci,o legătură de pătrunjel mărunţit şi un gălbenuş de ou.
Bate bine albuşul cu puţină sare şi adaugă-l peste cartofi. Deasupra razi 10 g de caşcaval. Ţine compoziţia 15 minute în cuptorul încins (la foc mediu).
Ziua 2
Omletă cu brânză
Amestecă un ou crud,100 g brânză de vaci degresată,1 linguriţă ulei de in şi 10 g fulgi de ovăz. Lasă-le cam 10 minute. Prăjeşte amestecul şi serveşte-l cu salată din 300 g de roşii,un ardei,o linguriţă de ulei.
Cartofi prăjiţi cu salată de praz
Fierbe 250 g de cartofi. Curăţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Amestecă-i cu 1 fir de praz tocat mărunt,1 lingură de ulei de in. Prăjeşte cartofii. Salata:1 fir de praz,1 ridiche neagră,1 lingură suc de lămâie şi 1 lingură ulei de in.
Citeşte şi:
Slăbeşte rapid cu dieta pe bază de cereale
Ziua 3
Prânz
Burger cu cremă de brânză
Pune la mixer 50 g castravete,100 g brânză de vaci şi un căţel mic de usturoi. Prăjeşte 125 g cotlet de vită. Condimentează şi umple cu crema de brânză o chiflă din făină integrală,după care adăugă carnea şi o roşie tăiată felii.
Cină
Chifteluţe de cartofi
Fierbe 250 g de cartofi. Curăţă-i de coajă şi pasează-i bine,după care amestecă-i cu 1 ou crud bătut,75 g brânză de vaci,1 legătură de verdeaţă. Din această compoziţie formează chifteluţe,pe care le treci prin puţină făină şi le prăjeşti. Salată:o roşie,100 g de salată verde,asezonată cu un sos din sucul de la 1 lămâie,1 linguriţă de muştar,1 linguriţă de miere şi 1 linguriţă de ulei de in.
Ziua 4
Salată de cartofi cu varză şi ou
Fierbe 200 g de cartofi în apă cu sare. Taie-i în felii mari. Adaugă un ou tăiat felii,50 g de castravete şi 75 g de ridiche şi sosul din 100 g iaurt degresat,50 g brânză de vaci,2 linguri de verdeaţă tocată,1 lingură de ulei de in şi 1 linguriţă de muştar.
Piept de pui cu piure
Fierbe 200 g de cartofi în apă cu sare. Prăjeşte 100 g de piept de pui. Pasează bine cartofii. Adaugă 1 lingură de ulei de in şi 75 g brânză de vaci degresată.
Ziua 5
Prânz
Crochete cu cartofi
Pune la cuptor într-un vas uns cu ulei de măsline,250 g car-tofi tăiaţi în jumătate,împreună cu mirodenii şi lasă-i 25 de minute. Frământă 30 g ciuperci tăiate felii,1 lingură brânză de vaci,1 lingură fulgi de ovăz,90 g sos tartar,1 lingură de ketchup. Din amestec modelează crochete şi prăjeşte-le. Fă o cremă din 100 g brânză de vaci şi 2 linguri de apă plată. Pune jumătate din cremă peste cartofi,jumătate păstrează pentru seară.
Cină
File de peşte cu cartofi
Taie 175 g de cartofi în felii mari şi amestecă-i cu pătrunjel tocat şi o lingură de ulei. Pune-i într-un vas la cuptor,20 de minute,împreună cu 125 g file de peşte şi 200 g de roşii tăiate mărunt. Pune crema de brânză de la prânz deasupra.
Gustare la alegere
-1 felie de pâine integrală cu o linguriţă de miere;
-200 ml iaurt degresat cu 100 g piure de fructe proaspete şi 1 linguriţă de miere;
-175 g roşii şi 25 g şuncă de Praga.
Bine de ştiut!
Nu uita să bei 2 litri de lichide (apă minerală plată sau sucuri de fructe neîndulcite).
O jumătate de oră de sport pe zi îţi accelerează metabolismul.
Pentru dietă alege brânza de vaci degresată.
Adaugă sare şi piper după gust,dar nu exagera cu sarea. Aceasta reţine lichidele în corp.
Idei pentru micul dejun
1. Amestecă 100 g brânză de vaci,1 lingură de apă minerală plată,1 linguriţă ulei de in şi 50 g ridiche albă şi mănâncă-le cu o felie de pâine integrală.
2. Mixează 100 g brânză de vaci,1 linguriţă de miere cu 2 linguri de apă minerală plată. Adaugă o portocală,tăiată cubuleţe. Într-o tigaie în-cinsă amestecă 10 g fulgi de ovăz cu o linguriţă de nuci tăiate mărunt şi cu crema de brânză.
3. Amestecă 5 grame de nuci mărunţite şi 15 g fulgi de ovăz cu 1 măr mic şi o portocală tăiate bucăţele,peste care toarnă 125 g de lapte degresat.