Dietele bunicii. Slăbeşti mâncând seminţe de cânepă

Seminţele de cânepă, zdrobite şi purtând, în popor, numele de „julfă” erau folosite în trecut în alimentaţia omului simplu asemeni... nucilor măcinate, macului sau altor seminţe care se pun în umpluturile unor copturi.
Cu timpul,„julfa” de cânepă a fost înlocuită cu „julfa” de seminţe de floarea-soarelui. Asta şi din pricina schimbării ponderii cânepii în culturile agricole.
Îndepărtată din culturile uzuale ale ţăranului român de câteva decenii,deja-şi adeseori alungată din pricina faimei unei „surori rele”,a unei varietăţi de canabis mult-folosită de fabricanţii de droguri-,cânepa comună ar trebui să fie luată mai mult în seamă,datorită beneficiilor pe care le poate aduce omului. Şi nu ne referim aici doar la fibra de cânepă folosită în industria textilă.